İlçeler Haber Girişi : 18 Ekim 2022 18:33

Vali Memiş: Devletin tek kuruşunu dahi fabrikaya üretime harcıyoruz

Vali Memiş: Devletin tek kuruşunu dahi fabrikaya üretime harcıyoruz
Vali Okay Memiş, Erzurum 3. Organize Sanayi Bölgesi (Oltu OSB)’ de incelemelerde bulunarak, inşaatı devam eden fabrikaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Erzurum Post-Erzurum Valisi Okay Memiş, Oltu Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

“Her nerede bir ödenek varsa onu üretime harcıyoruz” diyen Vali Memiş, “Valiliğimiz ve Büyükşehir belediyemizle birlikte Erzurum’u üreten bir şehir yapmak istiyoruz. Bu fabrika da İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey'in söz verdiği gibi Oltu’ya bir hediyesidir. Ziyaretlerinde vatandaşlarımızın bir talebi olmuştu ve biz bu talebi yerine getiriyoruz. İmkânımız oldukça daha fazla fabrikalar yapacağız. Devletin bir kuruşunu dahi düşünerek harcayacağız. Nerede bir ödenek varsa onu fabrikaya ve üretime harcayacağız. Erzurum'a da bu yakışır. Özel sektörü canlandırmaya çalışıyoruz. Devlet olarak biz buraları destekliyoruz. Fabrikaların yapılmasını sağlıyor ve buraları uygun şartlarda kiracılara veriyoruz” dedi.

 

 

3. OSB sayesinde diğer ilçelerden birçok kişiye istihdam sağlanacağını ifade eden Vali Memiş, şöyle konuştu:

 

“Bizim tek derdimiz var, işsizlik sorununu çözmek. Oltu, Olur, Narman, Şenkaya, Tortum ve Uzundere'den gelecek olacak insanları burada istihdam etmeyi planlıyoruz. Biz bu projelere el attık söz verdiğimiz gibi yerine getiriyoruz. İnşallah bu bölgede, ‘ben iş istiyorum’ diyen herkese iş bulacağız. Karayazı’da, Hınıs'ta ayrı çalışmalarımız var. 2. OSB'de zeminde bir sorun yaşamıştık. Altyapı için çalışmalar başladı. Allah nasip ederse ilk fabrikaları Valilik ve Büyükşehir olarak bizler yapacağız ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bütün fabrikaları da Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızın destekleriyle taşıyacağız. Kimseyi mağdur etmeden sanayileşmeye devam edeceğiz. Hayvancılıkta zirvedeyiz, Türkiye'de bir numarayız. Üretimde de yine bölgenin bir numarası olacağız.”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.