Erzurum Haber Girişi : 12 Kasım 2021 21:49

Vali Okay Memiş, emniyet kemeri denetimi yaptı

Vali Okay Memiş, emniyet kemeri denetimi yaptı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası kapsamında düzenlenen trafik uygulamasında emniyet kemeri denetimi yaptı.

Erzurum Post-Vali Okay Memiş, "Vatandaşlarımıza cezai işlem uygulamak istemiyoruz ama bu kuralları başka türlü de tam manasıyla yerine getiremediğimizi fark ediyoruz. Herkesin örnek olması gerekiyor." dedi.

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında düzenlenen trafik uygulamasında emniyet kemeri denetimi yaptı.

 

 

İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliğine dikkatin çekilmesi amacıyla başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında, Erzurum'da çok sayıda noktada emniyet kemeri denetimi yapıldı.

 

Cumhuriyet Caddesi'nde polis ve jandarmanın yaptığı uygulamaya katılan Vali Memiş, sürücüleri denetledi.

 

 

Emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür eden Memiş, uygulamada emniyet kemeri takılı olmayan sürücülere ise uyarılarda bulundu.

 

Denetimde sürücülere, üzerinde "Bi Hareketine Bakar Hayat" yazılı maske ve kolonya dağıtıldı.

 

Vali Memiş, denetimlerin ardından gazetecilere, uygulamanın Türkiye genelinde yapıldığını hatırlattı.

 

Güvenli trafiğin bir harekete baktığını aktaran Memiş, şöyle konuştu:

 

 

"Bütün kurallara uymamız lazım ama en önemlisi emniyet kemeri. Yapılan çalışmalarda emniyet kemeri takmak yarlanmalı kazalarda riski yüzde 60 azaltıyor. Erzurum'da trafik kurallarını biraz daha iyi uygulamamız lazım.

 

Vatandaşlarımıza cezai işlem uygulamak istemiyoruz ama bu kuralları başka türlü de tam manasıyla yerine getiremediğimizi fark ediyoruz. Herkesin örnek olması gerekiyor. Bu aynı zamanda medeniyetin de bir ölçütü. Can, mal ve emniyet açısından çok önemli."

 

Denetimlere, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.