Vay benim ülkem vay!

Bu akşam “Kim Milyoner Olmak İster” yarışma programında yaşanan vahim bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. 

 

Lisansını yabancı bir ülkede alan ve  ikinci üniversite olarak Tıp Fakültesi son sınıfta eğitim gördüğünü belirten bir genç kızımıza 1924 Anayasasında ve 1961 Anayasasında Türkiye’nin başkentinin neresi olduğu soruldu. 

 

Şıklar;

A) İstanbul, 

B.) Ankara

C) Erzurum

D) Sivas 

 

 

Bu soruya yarışmacı kızımız cevabı bilmediğini belirterek, seyirci jokerini kullandı… 

 

İşte asıl  vahim olan da buyudu... Stüdyodaki seyircinin %40’ının doğru cevap Ankara demesiydi…

 

Sunucu Kenan İmirzalıoğlu da bu duruma bir hayli şaşırdı.  Yarışmacıya; “Ankara’yı 1961 Anayasasından da mı hatırlayamadın?. Size söylüyorum, seyirciler anlar…İyi ki ülke demediler” dedi.

 

Bu olaya gerçekten çok üzüldüm… İlkokulda okuduğumuz dönemde Türk  tarihi serüvenini ve özellikle Kurtuluş Savaşı ile Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni, A’dan Z’ye  ta ilkokuldan beri öğreten öğretmenlerimizi ve Türk Milleti’ne bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni miras bırakan Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman silah arkadaşlarını binlerce kere daha rahmetle, minnetle anıyor, saygıyla yad ediyorum.

 

Geleceğimiz dediğimiz gençliğe nasıl bir eğitim veriliyor ki,  Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara'dır diyip cevaplayamıyorlar... 

 

Acaba Türk tarihi serüveni öğrencilere anlatanlar mı, yüzeysel geçiştiriyor?

 

Yoksa anlamak istemeyen vurdum duymazlar mı var…!

 

Anlamak mümkün değil…

 

Tarihini öğretmeyenlere veya öğrenmeyenlere ne diyelim, tek kelimeyle yazıklar olsun! 

 

Yazıklar olsun diyelim...

 

Vay, benim ülkem vay!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.