Vay ki vay halimize!

Ekonomi sürünüyor gözlerimizin önünde...

 

Başı sonu belli olmayan gidişin sonu yok gibi mi? evet yok gibi , sonu meçhul mü? kocaman evet diyenler %90...

*

Üretim istikrar, istatistiklere göre yokluk dibe vurdu! herşey var alamıyorsak aç değiliz modeli vatandaşın kaderi mi oldu? Ekonomide nereden nereye geldik demek artık yasal bir suç mu?

 

Tüketen zaten tükendi, kalan tükenmek 
üzere mi? kocaman evet diyenler %90...

*

Türk Lirası son asrın en çok kıymet kaybeden milli değerimiz oldu mu? evet oldu diyenler %90...

*

Kağıt buğday nuhut mercimek patates soğan süt şeker yumurta pancar fındık çay karpuz meyve sebzeler, ayçiçek ve ayçiçek yağı kırmızı et üreten kendine yeten Türkiyem, Ekonomi kitabını okumadan yazanların marifetiyle neden?
varlıktan nasıl ? yokluk görüntüsünde diyenler oldu mu? evet oldu diyenler yüzde %90...

*

Vatandaş olarak bankalar önünden geçmek istemiyorsan, kredi ve kredi kartına ödeme yapamıyorsan çek senet vergi sigortanı yapılandırmaya rağmen ödeyemiyorsan, vay ki vaylar, ekonomistim diyenlerin vay haline!

*

Serbest gezen tavuk yumurtası özlediysen, otobüse bir adıma yedi lira vermek istemiyorsan, patates almaya gücün yetmiyorsa, üç ekmek almak için hesap yapıyorsan,  mahalleni kentsel dönüşüme teslim ediyorsan, Çare üretemiyor, ekonomi altında eziliyorsan, sünnet nişan düğüne gidecek güç yok diyorsan! yirmi lira olan fotokopi kağıda yüz lira veriyorsan, ev sahibi kiracıyla karakolluk oluyorsa vay vaylar halimize!

 

Köyüne, üç harfli marketlerden süt yumurta un tavuk yağ peynir kavurma mısır patates soğan maydanoz pet su götürmek zoruna gidiyorsa!

*

Ve hâlâ halen...


Erzurum'da Hızlı tren metro tramvay bekliyorsan. 
Erzurumspor’u süper lige taşıyamıyorsan!

 

Büyükşehir belediye Erzurumspor kalıyorsan! 
Şehrin negatif görüntüsüne boyun eğerek bu gidişata teslim oluyorsan... Vay halimize!

*

AVM ler şehrin göbeğinde hamburger  sektöründe hizmet ise? kalp krizi hastalık ta Çat yoluna yetişemiyorsan!

 

Halk eğitim merkezi Numune ve Sigorta ile Yenişehir araştırma hastanelerimiz yerle yeksan edilmesine hizmet diyorsan vay ki vay halimize! 

*

Daha ne duruyorsun! 

 

Vay ki vay halimizden kaçmak için büyük fırsat, 
telafisi yok tekrarı hiç yok. Sanma ki hayat tik tok. 

*

Temiz havası betona boğulmadan , gezen hayvanları tutsak olmadan , ağaçlar kesilmeden, kentsel dönüşüm masallarından uzak "Hadi gel köyümüze geri dönelim Fadimenin düğününde halay çekelim"! 

Bizim köye de bir zahmet muhtar seçelim! 

 

%100 den, %90 çıkar mı? yüzde kaç oy alacak diye de çok düşünmekten yorulmayalım...

 

Düşünme... düşünüyorum diyorsan vay ki vay , kocaman vaylar halimize!!!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Salih Kalın 15 Haziran 2022 18:10

    Bir Erzurumlu olarak sizi 1700 klm destekliyorum.Insanı güzel,tabiatı güzel,havası güzel,dağları güzel ama çağın gerektirdiği alt yapı yok,yok,yok... Alt yapı olumsuzlukları saymakla bitmez,bitmez,bitmez güzel Erzurumum...

  • Leman Colak 15 Haziran 2022 18:09

    Merhaba temel bey hatırladığım kadar bir dönem erzurumdan rahmetli hulusi seven bey vasıtasıyla canlı hayvan ihracatı yapılıyordu inşallah yine o günleri yaşarız

  • Sıtkı Yaşar 15 Haziran 2022 18:09

    Temel kardeşim güzel hoş döylüyorsunuz da Belediye ve Aşkale çimentonun haricin de Erzurum spor un yükünü çekecek ne bir bir kuruş var nede 200 MİLYON u olup ta takımı alacak bir güç var hal böyle oluncada Memmet efendi kiminle ilişkisi varsa kimden çıkarı varsa takımın başkanı o futbol u bilip bilmemesi önemli değil YALAN LA DOLANLA TARAFTARI TARAFTARI KANDIRIYORLAR. Giden vatandaş Belediyede istediği yerler kaptı , Banka borcu , transfer tahtası oyuncu taksitleri v.s borç batağına soktu hadi bana eyvallah Memlekete yiyenin cebine kâr . Bu gidişle Eskisehir spor gibi TAKIM KAYYUMA KALACAK.

  • Fahri Dumlu 15 Haziran 2022 18:08

    Yüreğine sağlık vahki vah

  • Melahat Karadayi 15 Haziran 2022 18:07

    İçim sızlayarak okudum. Hem şehrime hem ülkeme. Vay ki ne vay.....!

  • Nurettin Tezel 15 Haziran 2022 18:07

    Vağh vağh vağh ki ne vağh

  • Necmi Kantarcıoğlu 15 Haziran 2022 18:06

    Metrodan, tramvaydan vazgeçtik, otobüs durakları çöplük olmuş, pislik içinde. Kaldırımlar izmarit tarlası. Şehrimizin geneli bu durumda. Kesinlikle siyasi amaçla yazmıyorum, temizlik işleri sınıfta kalmış

  • Furkan Özata 15 Haziran 2022 18:06

    Bursa'daki “tırtıl” benzeri bir hafif raylı 2 seçim vaadinde de vardı.sahi ne oldu?ne zamandan beri bu kadar balık hafızalı olduk doğrusu anlayabilmiş değilim!

  • Yılmaz Şakar 15 Haziran 2022 18:06

    Doğu'da bir şehir var gitsekde gormesekde büyük şehirler arasında geride kaldık

  • Salih Kalın 15 Haziran 2022 18:05

    Yılmaz Şakar Hemde çokkkkkkkkk geri kalındı. Alt yapının yapılıp hizmete sunulması imkansıza yakın.Veya kırk,elli yıl zaman alacak...

  • Neslihan Çelebi 15 Haziran 2022 18:05

    Ceketimi koysam oy alırım diyenlere değil gercekten Erzurum sevdalısını desteklemekle başlanabilinir. Bu da Eğitimle Sanayi ile Tarımla olur.

  • Salih Kalın 15 Haziran 2022 18:04

    Neslihan Çelebi Birde kent alt yapısıyla olur..

  • Eral Korucuklu 15 Haziran 2022 18:04

    Temel Bey öncelikle yüreğinize ve kaleminize sağlık sizi kutluyorum. Yazdıklarınız anlayana çok şey anlatıyor. Daha önce de vurgulamıştım yine değinmek istiyorum. Din hiçbir partinin tekelinde değildir. 73 yaşındayım birçok iktidar geldi geçti din bir yere gitmedi. Benim bildiğim Erzurum tarım ve hayvancılığın önde gelen şehirlerinden biriydi. Biriydi diyorum çünkü bugün tarım bitmiş hayvancılık bitmiş çiftçi mutsuz eskisi gibi kazanamıyor hatta zarar ediyor. Şeker Fabrikası yok edilmiş Üniversite ve Kamu Kurumları olmasa esnaf evine ekmek götüremeyecek. Ben bir Erzurumlu olarak sayın hemşehrilerimizin oy verirken iyi düşünüp şehrimize kim sahip çıkacaksa kim aş ve iş verecekse o partiye verelim. Sizi düşünmeyenleri siz de düşünmeyin.

  • Necmi Aydın 15 Haziran 2022 18:03

    İthal başkan iyi kandırdı çok beklersıniz

  • Gürhan Özorhan 15 Haziran 2022 18:02

    Güzel yüreğine sağlık üstadım. Selamlar.

  • Tolgahan Özkorucuklu 15 Haziran 2022 18:02

    Daha beter olsun inşallah

  • Erhan Akdoğan 15 Haziran 2022 18:01

    Temel bey İzmir'den selamlar Erzurum un kitabını yazarım bu yazı inşaallah başına sıkıntı getirmez Erzurum Uzak şehir dostuna tuzak şehir rahmetli İbrahim Erkal nin dediği gibi bu yazıyı gören siyasiler size karşı hemen tavır alır Erzurum da zaten yazan eleştiren olsa idi Erzurum bu sizin bahsettiğiniz durumunda değildi Erzurum da yazmak cesaret ister eleştirmek cesaret ister sizi bu cesaretiniz den dolayı tebrik ederim.

  • Ümit Selçuk 15 Haziran 2022 18:01

    Elinize sağlık. saklanan gerçeklerimizi dile getirmişsiniz.

  • Hatice Kaynar 15 Haziran 2022 18:00

    Çok güzel bir yazı olmuş, kaleminize, yüreğinize sağlık, maalesef güzelim memleketimin vaziyeti aynen aktardığınız gibi. Bir Erzurumlu olan ulaştırma hususunda akademisyen eski milletvekili Prof, Mustafa Ilıcalı neden memleketin ulaşım sorununa bir şey yapamazmı, belediye başkanı ile birlikte ikiside aynı partinin üyesi. İstedikten sonra herşey yapılırda ama memleket kendi kaderine terk edilmiş. Durum bu.

  • Mehmet Ergin Gülapoğlu 15 Haziran 2022 18:00

    Yerden göğe kadar haklısın!

  • Zafer Özkan 15 Haziran 2022 18:00

    Sözün özü; Ülkemizin gidişatından Erzurum'umuzda nasibini alıyor.

  • Yasar Demircioğlu 15 Haziran 2022 17:59

    İstanbul. Ve hakem. Mafyası. Seni. Bırakmaz. Ondan. Türk. Futbol ü. İleriye. Gitmiyor. 8. Takım. İstanbul’da. Bu 11. 12 çıkartırlar.

  • Gökçe Möröy 15 Haziran 2022 17:58

    Bence Erzurum aynı kafada devam etsin hocam, hiç ilerlemesinler, hiç hesap sormasınlar. Ekonomiyi batıran, ülkeyi borç batağına sürükleyen akp’ye eyvallah demeye devam etsinler. akp’nin yaptığı köprüler, tüp geçitler, hastaneler, havalimanları …DOLAR üzerinden 5li çeteye yüksek garantilerle peşkeş çekiliyor. Halk ekstra vergilerle ve zamlarla cebindeki parasını kuruşuna kadar akp’ye ve 5li çeteye vermeye devam etsin. Bizim halkımıza sözde müslüman geçinip, paraya tapan bu iktidar çok yakışıyor.