Yağcı Hacı Efendi

Hacı Efendi, “Şöhret afetdir” derler. Nefsin azgın at’ına bindinmi onun üzerinde durmak yiğitlik ister. Para ve şöhret’e ulaşmak or olsada onu sürdürmek ve muhafaza etmek her babayiğidin harcı değildir.

 

Entellektüel bir birikiminin olmadığını  şehrin insanı olarak biliyoruz. Laikliğin tarifini yap desek zorlanacağının farkındayız. Mustafa Kemal’in Filistin’de, Trablusgarp’ta çarpıştığını duymamışsındır.

 


Maşallah işin gücün yerindeydi. Paraya para demiyordun. 

 

Kaç sigortalı personel çalıştırıyordun ve kaç lira vergi ödüyordun bunu elbetteki ilgililer bilir. Atatürk’ün ölüm gününde ona hakaret etmekle neyi amaçladın onu merak etmekteyiz.

 


Bir çuval inciri berbat ettiğinin farkındamısın?

 

Bak, Yağcı Hacı Efendi. Niyetin bir yerlere yağ çekmek ve mesaj göndermek ise kızgın yağı başına döktüğünü söyleyebiliriz.

 


Hacı Efendi, bilenler bilir. Mondros Mütarekesi’nden sonra elimizde Konya ve Ankara’dan başka yer kalmamıştı. Erzurum ve civarını Ermenistan’a veriyorlardı. Allah göstermesin, Mustafa Kemal ve Milli Mücadele Kahramanları olmasaydı sen Dimitri’nin lokantasında bulaşık yıkıyor olacaktın.

 


Sen, esnaf adamsın. İşyerine ,laikliğe inanan, gayrimeşru işlerlerle hayatını kazananlar, dindarlar hatta ateistlerde gelebilir. Senin işin onlara hizmet verip karşılığını almandır.

 

Hacı Efendi, unutmaki bu ülke, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk devletidir. Laiklere hakaret yağdırırken, kime hakaret ettiğini anladığını zannederim.

 

Yağcı Hacı Efendi, belli ki püsküllü yalanlara inanmış  ve Erzurum tabiriyle “dolduruşa “ gelmişsin. İşine gücüne bakacağına, boyundan büyük işlere girmeni hadsizliğine ve cahilliğine bağlıyoruz.

 


Unutma ki ülkenin kurucu liderine hakaret etmen kabul edilir bir davranış değildir. Bu yaptığın edepsizliğin hukuki yaptırımlarına da katlanacaksın. Bundan önemlisin milyonlarca insanın hafızasında kötü bir isimle hatırlanacaksın.

 


Ne diyelim. Eden bulur dünyası.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Asiye 13 Kasım 2023 10:13

    Nasıl bir ceza aldığını bilmek isteriz inşallah arka kapıdan çıkmaz sevmek zorunda değil saygı duymalı sistem bozuk

  • Kıllı haci 13 Kasım 2023 00:18

    Abi yüreğine sağlık çok güzel yazmışsın Erzurum biz onu adam ettik haklı o laik dediği insanların önünde takla atıyordu attida o sakallarını kes dedik kaç kere yemekte olmaz defalarca yemeğin içine düştü kapattılar bunlardan adam olmaz ortaklarına kendisine aynı halt yalandan biz ayrıldık yalancının.... aslını araştırmak lazım ya rumdur ya Ermeni