Erzurum Haber Girişi : 15 Şubat 2023 15:40

Yasemin’in yürek sızlatan sesi depreme ağıt oldu

Yasemin’in yürek sızlatan sesi depreme ağıt oldu
Annesi ve kardeşleri ile birlikte enkaz altında kalan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Yasemin’in flüt çalarak seslendirdiği Fikret Kızılok’un ‘Gönül’ isimli bestesi depreme adeta ağıt oldu.

Erzurum Post-Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü’nden mezun olan Leyla Eren, Kahramanmaraş’a öğretmen olarak atandı. Leyla öğretmen, geçen 6 Şubat'ta meydana gelen depremde, Dulkadiroğlu ilçesi Trabzon Caddesi’ndeki Mis Apartmanı’nda annesi ve 2’si erkek 3 kardeşi ile birlikte enkaz altında kaldı. Tüm çabalara rağmen kurtalımayan 5 kişilik Eren ailesinin, saatler sonra cansız bedenlerine ulaşıldı. Leyla öğretmen, annesi Nurgül, kardeşleri Murat, Fırat ve Yasemin ile birlikte Erzurum’un Horasan ilçesinde toprağa verildi.

 

YASEMİN'DEN GERİYE O GÜZEL SESİ KALDI

 Leyla öğretmenin, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan kız kardeşi Yesemin’in flüt çalarak seslendirdiği, Fikret Kızılok’un ununutlmaz bestesi adeta depremin ağıtı oldu. Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı’nın, “Kalbim dağlandı, yüreğim sızladı. Geriye o güzel sesi kaldı... Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun güzel kızım” notu ile paylaştığı şarkı, kısa sürede on binlerce kişi tarafından izlendi.