Yazman gerek Erzurum!

"Ervah-ı ezelden levh-i kalemden, bu benim bahtımı kara yazmışlar " Sümmani Baba der ki, Ey Erzurum bu dizeleri kulak ardı etmeden,  dinlerken anlayıp mısraları kavraman gerek!


***


Maziden , Erzurum'a eşsiz miras ile aidiyet duygusu kaldı. Bizlere ve Atiye düşen, kıymet bilmek, kaybolan şehrin kalan kısmına da sahip çıkmak gerek! 


***


Doğalgaz Erzurum'da ucuz olmalı diyen her seçim arefesinde nutuk atan irade ortağı vekile gel buraya dört dönem gittin meclise, kaç kuruş indirim başardın demen gerek! 


***


Bayburt Gümüşhane gaza indirim alınca,   Erzurum için indirim gündem olmasına sünger çekerek "Doğalgaz Erzurum'da zaten ucuz" diyen Ulaştırma uzmanı vekilin Palandöken'e sahip çıkmadığını bilmen gerek! 


***


Tarihi Numune hastanesi yerle yeksan ile oturma parkına dönüştü , Süleyman Demirel Yakutiye Araştırma "Yenişehir'de" çöplük oldu , Sigorta ve Mareşal Fevzi Çakmak'a şifa için koşana kapılar kapandı , Çat yoluna sürgün edilen Erzurum’un defalarca seçtiği tabip bakana "teessürle" neden böyle yaptın hacım demen gerek! 


***


On bir yılda şehir hastanesi ha açıldı, açılacak diye uyuduğunu ne hikmetse her seçim döneminde bir parmak bal çalındığını üç kez temel atma töreni ve kurdele kesen makas ile morfin yediğini hatırlaman gerek! 


***


Yirmi yıldır, her seçim döneminde hızlı tren, raylı sistem ve gündemi meşgul ederek haber uçuran Ilıcalı ulaştırma vekilini ve sözde aracı basını bir kenara yazman gerek! 


***


Erzurum'a hızlı treni ancak sandık gelince önümüze bir nevi "Dezenformasyon" yaparak projelerim diyen, Tv'ler de elinde çubuğunu  harita üzerine  boş yere sallayan, oy için işi düşünce Erzurum'a sığınan beylere alkışı kesmen gerek! 


***


Erzurum'a tramvay yok, hızlı tren yok, çip fabrikası yok, vatandaşa et yetiştiren kombina yok, sanayi hiç yok, stadyum zaten yok, 2011 kış olimpiyatlar vardı ya işte bunlar 13 yıl önce müjdeler ile sunulmuştu, şimdi neden yok diye hafızana acilen format atman gerek!


***


Bu müjdeleri veren ve 100. Yılda geride kalan vekillerin marketlerde ve çeşmede kurdele keserken sanal alemde boy boy pozlarına
şahit olman gerek! 


***
Her şeçimde hatırlanan Erzurum!!! 

Her zaman sandık için nimet sayılan Erzurum, senin kaderin çantada keklik mi? 

Oy için gelenlere elini verme "Namus sözü" iste artık itimat etmiyorum güvenim kalmadı, oy deposumuyuz gardaş demen gerek!


***


Partiler makamlar gelir geçer, kalan herdaim Erzurum olur ve Erzurum'a bir çivi çakan, Şeker Fabrikası, kombinaları ile ihracat yapan, İpek Yolundan geçen diyarını unutmadan hizmetleri ile bâki aleme göçenleri rahmet ile sevgiyle hatırlaman gerek! 


***

Atatürk Üniversitesi bacasız fabrikadır , bugün 90 bin öğrencili kadroya sahiptir, Erzurum teknik üniversitesi ile katma değerdir. Bu nimeti Erzurum'a kazandıranları herdaim yad ile anman ve Allah razı olsun demek gerek! 


***

Her cefayı külfeti çeken nimetine şükür eden yürekli adam gibi adamlara dışarıdan efelenen işi gücü iftiralar ile milliyetine tabiatına çamur atan  yüreksizlere haddini bildirmen gerek! 


***

Oy verdiğinin, el ayağını öpüp baş üstüne almadan önce, oy attığının senin el ayağına geldiğini unutma! 


***

Hülasa yapılan ile defalarca vaat edilen ulaşım tarım üretim yol baraj su kanalizasyon ile cazibe merkezi söylemlerini unutmadan DADAŞ yüreğinle , "Ervah-ı ezelden levh-i kalemden" diyerek bir kenara yazman gerek! 


***

Cebinde kalem yok not yazacak pusulan yok. Bu yoklar bugün de yoksa yarına bu yanlışları aktarman gerek! 

 

Gerek gerekse gereken, gerekirse kaybolan yıkılan şehrin Ervahını ezele şikayet gerek...

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Secattin onus 12 Nisan 2024 08:56

    Ne söylersen söyle el alemin emeklisi bile uyandı bizimkiler hele uykuda sanmam uyanacaklarini adam partisini kapatsa yine oy verirler ele uyurgezerler defalarca yazdim nufusunuz kafar bursa da fabrika var size hiç mi bir tanesimi kendinize isyemedinizmi coluk cocugunuzfa mi yok onlar icin isteseydiniz hadi onlarida gectim bari olanlari sattirmayaydiniz o kadar mi derin uykudasiniz en ictenlikle selamlarimla

  • Fatin Ekin 29 Mart 2024 15:01

    Hepsi çok güzel, yalnız şöyle bir kaleminizi işsizliğin bütün şehirlerden üst sıralarda olduğunda vurgulayarak yazmanızı isterdim. Yani tramvay gelince herşey duzelecekmi. Bu belediye başkanları zaten böyle yatırımlardan vurgunu vuruyorlar. Onlara ha gerek becerebilseler onlar için bal ihale işleri. O kaleminizi bu memlekette iş diye kıvranan gençlere doğru donderin Gençler Erzurum u terkediyor bir kira parasina gurbetlerde çalışıyorlar.

  • Hayati Kerget 28 Mart 2024 12:30

    Her cümlenize yürekten katılıyorum. Erzurum! Yeter artık, kendine gel, özüne dön.