Yeniçeriler kazan kaldırdı

Yeniçeri Ocağı Osmanlı İmparatorluğu’nun siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve askeri hayatında yeralmış önemli bir askeri teşkilat olmuştur . Osmanlı Tarihinde ‘Yeniçeri Ayaklanmaları ‘ diye bilinen 1446 tarihinden 1826 tarihine kadar 380 yıllık dönemde 20 önemli isyan çıkarmışlar. Ayaklanmalara ‘yeniçeriler kazan kaldırdı ‘ adı da verilir.

 

Hüseyin Çimşir, Trabzon’un yetiştirdiği futbola hevesli, futbol oynamış, hevesini Teknik Direktör yaparak devam ettiren bir isim. Son olarak Erzurumspor eski Başkanı Hüseyin Üneş, Şifo Mehmet’in takımdan ayrılmasından sonra Hüseyin Çimşir’i takımın başına getirdi .. Çimşir 12 günde 5 maç oynattığı takımı tanıyamadan üst üste 4 mağlubiyet alarak kötü bir imaj bıraktı. Erzurumspor 13 haftada bir rekora imza attı, 13 haftada 3. hocayı da değiştir.

 

Son Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklama ağırlıklı olarak futbolculara yönelikti ve bazı futbolcuları suçlayarak oynamadıklarını, antrenmandaki performanslarını sahaya aksettirmediklerini ifade etti. ‘ Oynamayan futbolcuları kadro dışı bırakacağım ‘ şeklindeki açıklamasından sonra , Erzurumspor’da ‘Yeniçeri isyanı ‘ çıktı.. Hüseyin Çimşir’i protesto eden Futbolcuların antrenmana çıkmadığı, daha sonra ise günü antrenmansız geçirdikleri ileri sürüldü. Hüseyin Çimşir hastalığı buldu , röntgenini çekti ama ipi çekemedi.

 

Yönetim futbolcuların ‘kazan kaldırmasına ‘ sessiz kalıp, Hüseyin Çimşir’in raporunda belirttiği futbolcuların kadro dışı kalmasına onay verecek yerde , ‘kelle tercihini ‘ Hüseyin Çimşir’den yara kullandı. Çimşir gitti, ama Çimşir’in kadrodışı bırakacağı futbolcular kaldı .! Burada iki görüş var yönetimin, Çimşir’in, futbolcularla ilgili kadro dışı açıklamalarını yönetim bilgisi dışında ve erken yaptığı düşünülebilir.

 

Ancak Kulüpteki bazı futbolcuların, kulis yaparak birilerine ulaştıkları ve kadroda kalmayı başardıkları iddialar arasında. Ki bu iddia çok vahimdir. Erzurumspor’daki Yeniçeri ayaklanmasında Yeniçeriler, galip geldi. Erzurumspor Yönetimi kelleyi de, sakalı da futbolcuların eline vermiş oldu.

 

Hikmet Karaman tatlı-sert hem de Galatasaray da bile antrenörlük yapmış birisi. Anlaşma şartları ile ilgili bilgi sızdıramazsak ta, Hikmet Karaman ara transferde, transfer ister.

 

Yeniçeriler şu an Çimşir’i gönderterek sahada kazanamadıkları galibiyet zaferini, kulislerde kazanmış oldular.. Ama bu kötü örnek oldu sayın yöneticiler.. Çimşir belki sizden habersiz bir operasyon sinyalini erken vererek taraftarı yatıştırmak istedi, siz Çimşir’in kellesini kopardınız.! Şunu unutmayın, “ alışmış, kudurmuştan beterdir “ , kadrodışı kalırsak takım bulamayız diye maaşsız kalacak bazı futbolcular, bu takımda ‘sülük ‘ gibi sezon sonunu getirirler! Bu sülüklere göz yumarsanız nasıl olsa dipteyiz diye ‘ maç pazarında‘ dolaşırlar ! Çimşir in raporunu Hikmet Karaman’a verin de gereğini yapar. Bugün Çimşir’in kellesini aldıranlar , yarın yönetimi ortada el ele – başbaşa bırakırlar. Yönetime ne taraftar, ne basın, ne de halk sahip çıkmaz.!

 

 

Yönetimin yapacağı ilk iş, Hikmet Karamanla masaya oturup, hazır ve oynayabilecek, takıma güç katacak yetenekli iyi bir kaleci, sağ ve sol bek, orta saha ve forvet bulmaları şarttır.

 

İsyankar kazan kaldıran Yeniçeri ağaları da şunu unutmasınlar ki bu noktadan sonra, oynamazlar ise yedikleri her lokma ‘ haram’dır . Trabzonlu kardeşimiz Hüseyin Çimşir’e de Kendisine başarılar diliyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.