Yenilgi bu kadar ucuz mu?

Erzurumspor, İstanbul’a bu sefer çok büyük ümitlerle gitti .. Kulübün Başkanı istifa etmiş, bir operasyon yapılmış futbolcuların yüzlerine tebessüm getirilmişti. Oyun farkı itibariyle maçı İlk yarı ve ikinci yarı olarak değerlendirmek gerekiyor.

 

 

Erzurumspor, Beşiktaş karşısında bu kadar iç hadiseler sonrası ilk yarı mükemmel bir oyun oynadı. İlk yarı gol yemedi, gol atamadı ama çok umutlandırdı. Erzurumspor topu iyi kullandı, açık ta vermedi gerçi Beşiktaş forvetleri de 2-3 pozisyonda başarılı olamadılar. Beşiktaş ilk yarı Erzurumspor savunmasını açamadı ve aşamadı. Erzurumspor’u çözemediler, bir çok atağı kesildi hatta kontratak bile yedi.. İlk yarı güzel bir maç izledik. İkinci yarıya umutlanıldı. İlk yarı için söylenecek tek söz çok iyiydiler, gol atamasalar bile ezilmediler, boyun eğmediler, birkaç pozisyonda şansları da yaver gitti. İlk yarı atılabilecek bir gol bile Erzurumspor’un defans yapmasını kontratakla gol aramasının yolunu açabilirdi. O golü atamadılar. Atamayana atarlar misali, ilk golden sonra takım ileri çıkınca, Sergen Yalçın pres yaptırıp 12 dakikada 3 gol daha attırmayı başardı. Maç 4-0 kaybedildi.

 

 

Maçın ikinci yarısı ise tam bir felaket, İkinci yarıda Çimşir’den hamle bekledim. Beklentim ikinci yarıya Sisokko, Hamroun ve Raşhad ile başlamasıydı. Novikovas’ı alıp, Rashad’ı ikinci yarı oyuna sürmüştü. Oysa Novikovas’ı Beşiktaş’ta iki oyuncu markaja almıştı, rakipten adam eksilttiriyordu, kanat ta da yine de kritik ver-kaçlara desteği vardı.

 

 

Ömer de İbrahim de oyunda idi!. Çimşir geldiğinden beri Ömer’e büyük şanslar veriyor, Ömer’den gol sesi gelmedi.

 

 

Mazeret olarak algılanmasın ama, oyunun akışını değiştiren penaltı pozisyonu ağır bir karardı. VAR ortada yoktu. Ömer Şişmanoğlu rakibi Necip uysal ceza alanında ortasını yaptıktan sonra yatarak mücadele ettiği için düşürdü. Burada top ayaktan orta olarak çıkmış ve Necip Uysal da ayakta idi. Top kale önüne yol alırken Necip düştü. Bu pozisyonda Necip’in topu kullanmasını Ömer engellemedi- top ayağında iken düşürse idi bence penaltı idi ama bu karar Erzurumspor’un belini büktü.. Hakem de çok iyi yönetmişti maçı.

 

 

İbrahim de ikinci yarıyı götürecek performans yoktu ama, 69 dakika oyunda kaldı. 69. Dakikada Ömer’in yerine (Sadiku), İbrahim’in yerine (Emrah Başsan ) oyuna girdi ama etkili bir değişim olmadı oyun için, 3-0’dan sonra geç yapılmış değişiklerdi. Elindeki oyuncuyu en erken bir zamanda oyuna dahil etmek gerekmez miydi?

 

Sadıku‘ya zaten takımdan top gelmiyor! Emrah iyi vurur diye düşündü ama Emrah 2 duran topu bile, kalecinin nazik ellerine gönderdi. Kaleci evlere şenlik, 20 santim yanından geçen topu bile görmüyor!.

 

Beşiktaş bu hafta Erzurumspor’u 4-0 mağlup ederken çok şanslı idi. Şampiyonluk adayı rakipleri maç kaybettiği için de, bu maç ile birlikte 12 puan kazandılar. Atamayana atarlar misali, maç 4-0 kaybedildi.

 

Takım nasıl şahlanır

 

 

Takıma hatalı transferler yapıldığı bir gerçektir. Novikovas dışında ciddi bir transfer olmamış, ayrıca eski takımdan Hamroun, Sisokko ve Raşat dışında da işe yarar oyuncu sayısı az.

 

 

TAKIMA İYİ BİR CERRAHİ MÜDAHALE ŞART...

 

“Takımı yönetenlerin bir atımlık son barutları kalmıştır. “ oturup kendi aralarında karar vermeliler, Hüseyin Çimşir ile ve isztediği transferlerle mi yoksa başka bir hoca ve o hocanın önerileri ile mi hareket edilecek.

 

 

Takımda gönderilecekler belirlenmeli.. Oynatılmayacak olanı, tutmasınlar Futbolcuların alacakları varsa yasal sürede hemen ödenmeli. Bu işin başka da bir çaresi yoktur. Süperliğe çıkmak için takımlar para harcıyorlar, Erzurumspor’da ara transfere harcama yapmalı.

 

 

Artık BB Başkanı Sekmen ve BB Erzurumspor Başkanı, futbolcuları eleştirmenin de bir katkısı yok. Gerekiyorsa bir yardım kampanyası da olmalı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.