Yine kırmızı yandı!

Yeşil ışıkta geçmeyi bildiğimize göre kırmızıda beklemeye herdaim razı geliriz. Sanki, beklemeyi ibadet sandık veya saydık. 

 

Konu ne aslında belirteyim, söze gireyim...  Bir tv de tartışan gazeteci, siyasetçi ve ekonomist yorumları dinlerken, bende kırmızı yandı. Topa gireyim dedim. Twit attım, WhatsApp'tan yazdım, bir iki allemenin rengi değiştiğini fark ettim. Madem okudun bay konuşan, itiraz et, yanlış düşünüyorsun sana cevap vereyim doğrusu budur desene. Mümkün değil o cesaretleri vicdanen yok. 

 

Program başına ücret alıp konuşmak, yorum yapmak, hak hukuk gözetmeden biat ettiğini ölümüne kadar savunmak üç beş kuruş içinse yazıklar O, kalemşöre olsun. 

 

Gömlek, ceket, gözlük ve gravatın marka olunca kendinizi markamı sanıyorsunuz? 

 

Liyakat sahibi değilsin, isminin başında ünvan yok, çarşı pazar fiyat etiket zamlar çifte vergiler ... Gelinen noktaya bir sözün yok gazeteci yazar filanca bey konuğumuz diye takdim edilmenin zerre kadar değeri yok. 

 

Gün gelecek bu zevatlar görsel ve sanal medyada ceket, gömlek, gözlük, yüzük, kravat reklam tanıtımı yapacaklar, bunu bir kenara not düşelim.

 

Sanki, falancanın filancaya dublörü gibi oynayanlar kendi haleti ruhuyetini en vahimi onurunu kaybedenlere tavsiyem geçmişte köşe yazılarını okuduğum Bedii Faik, Tekin Erer, Abdi İpekçi, Ergün Göze, Oktay Ekşi, Namık Kemal Zeybek ve Bekir Çoşkun yazı arşivine göz atıp  feyz almalarını acizane tavsiye ediyorum. Yoksa, sizlerin geçiş üstünlüğünüz zaten yoktur, dinleyen vatandaşı ise herdaim kırmızı'da beklemeye ikna etme kabiliyetini kaybetmeye başladınız . 

 

Lütfen, kaleminize benliğinize vicdanen sahip çıkın. Çünkü, vicdan Allah vergisidir doğuştandır. Okulu, rengi, sarısı-yeşili yoktur. Ancak kalem kağıt istemeyen ahlaki muhasebesi vardır. 

 

Ekonomideki gidişatın üstünü İstanbul'u kimin alacağı veya muhalefetin geldiği noktayla harmanlayıp kapatmak istemeniz boştur yok hükmündedir. 

 

Oysa ki, %52 alana yeşil, 48'te kalana kırmızı ışık yandı. Sarı ışıkta volta atmayın bir bekleyen gelir çarpar mı? ÇARPAR . 

 

Bu vesileyle, yeşil ışıkta geçenleri kutlamak bana düşendir, geçte olsa yürekten KUTLUYORUM . 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.