Zorluklardan yıldızlara

Yaşam boyu karşılaşılan her türlü kötülük, inişli çıkışlı günler, zorluklar veya hep kötü giden işler kişilerin önünde başarılı ve mutlu olmaya engel gibi gözükebilir. Ancak bu olumsuz ve zor gözüken her şey insan iradesi ve gücü sayesinde çok zayıftır. Bu zorluklar aşıldıkça kişi daha güçlü hale gelir ve hedeflediği güzelliklere yaklaşır.

 

Hayat zorluklara pes etmediğin yerde başlar. Bu süreçte sabır, azim, inanç, istemek ve kararlılık büyük rol oynar. İnsan önüne çıkan engellere neden, niye ben diyerek geriler, yaşamda elbette kötü ve üzücü olaylar gelişebilir. Her engelde önemli olan hemen yeni plan ve rota oluşturmaktır. Başarı kimseye altın tepsilerde verilmez istisna mevki makam dilenip sadaka olarak yapay başarı elde edenler hariç.

 

Yaşamda karşılaşılan her kötü durum başarmak ilerlemek için fırsattır. Hangi şehirde, ailede dünyaya geleceğimize, gözlerimizin rengine görüntümüze bizler karar vermedik kimimiz daha şanslı geldi dünyaya,  maddiyat yaşam kalitesi olarak... Kimimiz daha orta halli bireylerin çocukları olarak geldik dünyaya. Bunlar bizim seçimimiz, suçumuz değil.

 

Ama topluma yararlı bireyler olmak, çalışmak üretmek, insanlara zarar vermemek, merhametli olmak insanların seçimi tercihidir. Erzurum da her il gibi suç oranlarının arttığınıb gözlemliyorum özellikle uyuşturucu madde kullanımı ve yaralama haberlerini sık görmeye başladık. Emniyet müdürümüz güzel çalışmalar yapıyor ilin sakinliği ve huzuru için tüm polis memurlarımız ile özverili çalışıyor.

 

Fakat zannediyorum yetersiz kalıyor kullanım yaşının çok küçük yaşlara inmesi, kolay bulunuyor olması topluma kazandırılması gereken bireyleri kaybetmemiz daha özenli çalışmayı ve dikkati gerektiriyor sanıyorum. Artan madde kullanımının, yaralama, kavga, istismar gibi suçları en aza indirmek için daha etkin çalışmaların yapılacağından şüphem yok.

 

Bu konuda özellikle belediye başkanlarımızın da birilerine işinden, eğitiminden dolayı aşağılama programının içine şehirdeki madde kullanımını en aza nasıl indiririz uyuşturucu madde ile nasıl mücadele ederiz ve gençleri nasıl topluma kazandırırız gibi projeleri de eklemelerini rica ederiz. Erzurum hizmet, güven içinde yaşamak isteyen ildir.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.