Siyaset Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 17:53

16 yaşındaki genç Meral Akşener'i duygulandırdı

16 yaşındaki genç Meral Akşener'i duygulandırdı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, yurt genelindeki esnaf gezileri devam ediyor. Akşener, bugün Erzurumluları dinledi.
16 yaşındaki genç Meral Akşener'i duygulandırdı 16 yaşındaki genç Meral Akşener'i duygulandırdı

Erzurum Post-Orhan BOZKURT/Sözcü-Akşener’e Erzurum gezisisnde İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, GİK Üyesi Rıdvan Uz ve İYi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırpınar eşlik etti.

 

 

Vatandaşın ve gençlerin özellikle işsizlik ve mülakat sisteminden şikayetçi olması karşısında Akşener şunları söyledi:

 

 

“Üniversite mezunu sınavdan 92 puan almış, 80 puan alan mülakattan elenmiş, sınavdan 60 almış mülakatta atanmış. Umutsuzluk anlamında mahveden bir şey. Buradaki vatandaşların ekonominin de ötesinde böyle bir problemi var. Bunu bir çok yerde duydum.

 

 

Gezme amacım sorunları kamuoyuna mal etmek. Oy için gezmiyorum. Seçim zamanı gezilecek oy istenecek. O bugünün işi değil. Ben sizin sesiniz olmak durumundayım. Bu derece sorun olduğunu Horasan’da görüyorum. Ben 56 doğumluyum. İzmit’in bir köyünde 2 sınıf, 3 sınıf bir arada okumuş biriyim. Şimdi karşında doktora yapmış biri olarak bulunuyorum.

 

 

O yılların bir kız çocuğundan bahsediyorum. Her şeyimiz sınavla geçti. Yani 50 sene önce yapılan sınavların objektifliği sayesinde ben kazanabildim. Eğer şimdiki gibi olsaydı dayım olmadığı için köyde yaşıyor olacaktım. Bana bu hakkı tanımış bir sistemin sonucunda buradayım.”

 

 

VERGİMİZİ BAĞ-KUR PRİMİMİZ ÖDEYEMİYORUZ

Her ilçede olduğu gibi esnafa "işler nasıl" diye soran Akşener'e, ilk girdiği telefon satıcısı alım gücünün çok düştüğünü belirterk, "Telefon satamıyoruz ama teknik bölümümüz çok iyi iş yapıyor. Sigorta, stopaj ve vergiler belimizi büküyor. Bunu vatandaşa yansıtmak durumunda kalıyoruz” diye konuştu. Bağ-Kur primlerimizi, stobaj vergimizi ödeyemiyoruz" dedi.

 

 

"HUKUK VE ADALET İSTİYORZ"

 

İYİ Parti liderinin önünü kesen vatandaşlardan birsi ise öncelikle hukuk ve adalet istediklerini belirterek, "Biz çiftçi olarak 54 bin liraya et üretiyoruz. Erzurum bölgesinde hayvancılıkla uğraşıyoruz. Ancak 38 liraya et kesiliyor. Bunu nasıl değerlendireceksiniz, çiftçinin elinden tutacak mısınız?" diye sordu.

 

Akşener, "Sizinle aynı fikirdeyim" diyerek şunları söyledi:

 

 

"SÖYLEDİKLERİMİ KAYDEDİN.. SÖZ UÇUP GİDİYOR AMA KAYITLAR KALIYOR.."

 

"Allah nasip eder, sizlerde uygun görürseniz biz iktidara geldiğimizde bu dedikleriniz iyapacağız, arkadaşlarımada yaptıracağım. Bak bu söylediklerimi kaydet. Bu söylediklerimi yapmadığım takdirde buradan bağırttır. Söz uçup gidiyor ama bu kayıtlar kalıyor."

 

 

"HUKUKLA İLGİLİ ŞAHSEN MAĞDUR BİR SİYASETÇİYİM"

 

İYİ Parti lideri Akşener, vatandaşların hukuk ve adelet taleplerine ise şöyle yanıt verdi:

 

"Hukukla ilgili şahsen ben mağdurum. Hukuksuzluğun insanlar üzerinde neye sebep olduğunu biliyorum. Hukuk sadece bir mahkeme üzerinden görünüyor ama ekonominin de bel kemiği hukuk. Yani eğer siz iki kişinin arasındaki bir davada birinin ağası dayısı vardıysa, sen haklı olsan dahi mahkemede kaybediyorsun. Bu iş siyaset değil. Dolayısı ile hukukun üstünlüğü ile ilgili adaletle ilgili şahsi sorunu olan bir siyasetciyim."

 

 

"BEN SİZİN SESİNİZ OLMAK DURURMUNDAYIM"

 

KPSS sınavlarından aldıkları yüksek puanlara rağmen atanamayan gençleri de dinleyen Akşener, şöyle konuştu:

 

"Mülakattan şikayet var. Sınavdan 92 puan almış, 80 puan alan mülakattan elenmiş, sınavdan 60 almış mülakatta atanmış. Umutsuzluk anlamında mahveden bir şey. Buradaki vatandaşların ekonominin de ötesinde böyle bir problemi var. Bunu bir çok yerde duydum. Gezme amacım sorunları kamuoyuna mal etmek.

 

 

"BENİM YAŞIMDAKİ HERKESİ UTANDIRDIN" 

 

Karsın Sarıkamış ilçesinden gelen 11.sınıf öğrencisi 16 yaşındaki bir gencin 'emeğimizin karşılığını alamıyoruz' diye sitem ederek, “Ben hastanede bir abiyle konuşurken 80 puan aldığını, atanamadığını söylemişti. Ben bunu duyduğumdan beri geceleri uyku uyuyamıyorum. Bizim elimizden kim tutacak? Markete giriyorum, her şey ateş pahası. Heç bir şey alamıyorum. Ben gece yastığa başımı koyuyorum 18 yaşında ne olacığım diye uyuyamıyorum” diye kunuşması üzerine duygusal anlar yaşandı.

 

Akşener, gence "Bu yaşında o kadar büyük dertlerden ve kaygılardan bahsettin ki benim yaşımdaki herkesi utandırdın. Senin bu yaşında ıslık çalıp dolaşman lazım. Sizlere nasıl kıydık" dedi.

 

“BU KIŞI GEÇİRMELERİ ÇOK ZOR, ACİL YARDIMA İHTİYAÇ VAR”

 

Erzurum'daki ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Horasan, Pasinler, Merkez ilçelerinde esnafla görüşmesinin ardından Yakutiye ilçesinde basın açıklamasında bulundu. Akşener, ziyaretlerinden izlenimlerini şöyle aktardı:

 

*Bizi izleyenlere ve özellikle iktidar partisine, Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bilumum yöneticilere seslenmek istiyorum. Erzurum'da özellikle Horasan Hasankale'de, Pasinler'de ve Merkez'de gördüğüm acayip bir yoksulluk var. Özellikle tarımla, hayvancılıkla ilgilenenlerde inanılmaz bir problem var. Bu kışı elbette elde olmayan sebeplerle kurak olması neticesinde tarımda müthiş bir zorluk yaşanmış.

 

*Bu kışı geçirebilmelerinin yolu bu insanlara aktif, açık, net yardım edilmesidir. Aksi takdirde bu kışı geçirmeleri çok zor olacaktır. Yani ekonomik durumu dün iyi olan çiftçi, besici, bugün kulağıma eğilip ‘Bu kış ne yapacağız?' dediler. Erzurum'dan sesleniyorum.

 

*Erzurum'daki öğrendiklerim muhtemelen Anadolu'nun her bir ilçesinde tarım ve besicilikle meşgul olan, onunla geçinen insanlar için geçerlidir.

 

*Bu kışın doğru dürüst bu insanların sağlıklı bir şekilde geçirebilmesi için acil yardıma ihtiyaç var. Bu yardımın derhal, behemehal çok hızlı bir şekilde planlanmasında çok önemli bir fayda olduğunu düşünüyorum.

 

“GENÇLERİN DERDİNİ DİNLEMEKTEN SOKAKTA YÜRÜYEMEDİM”

 

Erzurum'da gördüğü bir başka sorunun genç işsizliği ve liyakat konusundaki problemler olduğunu belirten Akşener, “Gençlerin KPSS'de aldıkları 80-90 gibi puanların karşılığına mülakata girip 50-60 puan rakamlar kazanmışların yerine atanmasını gördük. Gençlerin derdini dinlemekten sokakta yürüyemiyorum. Bu konuda da liyakatin öne çıkarılması, kayırmanın ortadan kaldırılması, ayıların dayıların ortadan kaldırılması konusunda iktidara seslenmek istiyorum. Bu konuda gençlerimizin umudunu yok etmeye hakkımız yok” diye konuştu.

 

SİNOP, KASTAMONU VE BARTIN İÇİN TALEPLERİ SIRALADI

 

Sel felaketlerinin yaşanadığı Sinop, Kastamonu ve Bartın'dan yöneltilen talepleri de paylaşan Akşener, “Bulundukları ilçenin dışıyla iletişim problemleri var. Bir seyyar baz istasyonu istiyorlar. Power bank dedikleri bir alet de isteniyor. Jeneratör isteniyor. Bu konularda destek isteniyor” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.