İlçeler Haber Girişi : 01 Mart 2024 18:01

Ak Parti adayı Tavlaşoğlu: Aziziye'de istihdam merkezi olacak

Ak Parti adayı Tavlaşoğlu: Aziziye'de istihdam merkezi olacak
Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Radyo Ritm’de Mesut Gülrenk ve Orhan Bozkurt’un konuğu oldu. Tavlaşoğlu, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunarak Aziziye ile ilgili seçim vaatlerini sıraladı.

Erzurum Post-Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Radyo Ritm’de Genel Yayın Yönetmenliğini Mesut Gülrenk’in yaptığı ve Gazeteci Orhan Bozkurt’un sunduğu Sesli Gazete programına konuk oldu. Belediyeden, tarım ve hayvancılığa kadar birçok alanda yapacakları hizmetleri sıralayan Tavlaşoğlu, termal yatırımlar ve 2. OSB projesinin detaylarını aktardı. Göreve gelmesi durumunda yeni yatırımlara her türlü desteği vereceklerini ifade eden Tavlaşoğlu, Aziziye başta olmak üzere Erzurum’un işsizlik sorununun tamamını çözebilecek kapasitede olan 2. OSB’nin gelişimi için belediye olarak her türlü imkanı sağlayacaklarını belirtti.

 

AK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

 

Tavlaşoğlu, “2009 yılında Erzurum’a ilk doğalgaz hizmetini AK Parti kazandırmıştır. Bugün Aziziye’nin en ücra köyünde bile artık hizmet çıtası öylesine yükselmiştir ki bir zamanlar yol su elektrik hizmeti isteyen kırsal yörelerimiz doğalgaz talebi ve şehirde neler yapılıyorsa aynısını köylerinde de istiyorlar. Düğün salonları, çoban evleri, yaylalıklar yapılan köylerimiz var. Elbette belediyeler sürekli olarak güncellenmesi, hizmet çıtası yükseltilmesi gerekli olan kurumlardır. Biz de daha önce yapılan hizmetlerin üstüne ne kadar daha koyabiliriz onun hedefindeyiz. Türkiye’de belediyeciliğin duayeni olarak bilinen Mehmet Sekmen ile çalışmanın onurunu taşımanın yanı sıra ondan edindiğimiz belediyecilik tecrübelerini Aziziye’ye hizmette değerlendireceğiz.” dedi.

 

TARIM VE HAYVANCILIKTA YÜKSELİŞE GEÇECEĞİZ

 

AK Parti hükümetinin yeni dönemde yapacağı destek ve teşviklerle birlikte çiftçilerin potansiyelinin artırılacağını kaydeden Tavlaşoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği ülkelerinde helal kesim yasaklandığına yönelik kararı müşahede ettik. Bu elbette ki orada yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için olumsuz bir durum olsa da bunu Türkiye ve yerel ölçekte hayvancılığın merkezi olan Erzurum olarak fırsata çevirebiliriz. Avrupa’da yaşayan milyonlarca Müslüman kardeşimizin et ihtiyacının karşılanması gerekiyor. İnşallah iktidarımızın da teşvikleri sonrasında besicilerimizin kapasitelerinin artırılacağını görebileceğiz” diye konuştu.

 

 

TERMAL YATIRIMLAR ARTACAK

 

Ilıca Mahallesi’nde bulunan termal tesislerin 5 yıldızlı otel ölçeğinde hizmet ettiğini ve kaplıca sularının da zengin mineral kaynakları ile Türkiye’nin en kaliteli suyu olduğunu dile getiren Tavlaşoğlu, “Hali hazırda Ilıca Mahallemizde belediyemize ait termal tesislerimiz bungalov evlerimiz ve otelimiz bulunuyor. Önceki belediye başkanlarımız termal yatırımlar konusunda gerekli hassasiyeti göstermişlerdir. Öyle ki hali hazırda özel sektör yatırımcıları için de ilçemiz cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır. Aqua park termal tesisleri, neredeyse Ankara’dan bu tarafa en modern tesislere sahip durumda. Şu anda bu tesislere ülke dışından ve çevre ilerden gelen vatandaşlarımızın rağbet gösterdiğini görüyoruz. Allah nasip eder göreve gelirsek yeni yatırımlar için belediye olarak her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ERZURUM’UN İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM

 

Erzurum’un işsizlik sorununu çözmek için her türlü desteği vereceklerini söyleyen Tavlaşoğlu, “1. OSB’de halen faaliyet gösteren bazı tekstil firmalarının 2. OSB’de de parsel talebinde bulunduğu haberleri bizleri mutlu ediyor. Ulusal çapta faaliyet gösteren birçok firmanın da derhal tesislerini açmak için girişimlerini sürdürdükleri de bunun ispatı. Erzurum Valiliği tarafından ayrılan parsellerin neredeyse tamamına yakını opsiyonlanmış durumda. 2. OSB’ye her yerde çılgın projemiz diyoruz. Zira bu alanda 30 bine yakın istihdamın olması bekleniyor. Önceliği Aziziye bölgesi işsizlerimiz olmak üzere Erzurum’un işsizlik sorununun tamamını çözebilecek bir ölçekte olan 2. OSB’nin gelişimi ve istihdamlarının karşılanması için belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Bölge insanımıza istihdam kazandırmak en büyük hizmetlerdendir diyebilirim. Bu istihdama katkı sağlamak demek köylerimizden göçün engellenmesi hayvancılığın ve tarımın şaha kalkması demektir” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.