İlçeler Haber Girişi : 04 Mayıs 2024 18:02

Ak Parti'den YRP'ye geçen Aziziye Belediyesi'nin borcu açıklandı

Ak Parti'den YRP'ye geçen Aziziye Belediyesi'nin borcu açıklandı
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, düzenlediği basın toplantısında belediyenin toplam borcunun 508 milyon 886 bin TL olduğunu bildirdi. 

Erzurum Post-AK Parti'den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Aziziye Belediye Başkanlığının toplam borcu açıklandı. YRP'li Emrullah Akpunar, düzenlediği basın toplantısında  belediyenin toplam borcunun 508 milyon 886 bin TL olduğunu bildirdi. 

 

Başkan  Akpunar, belediyenin mevcut borç dağılımınn ise şu şekilde olduğunu bildirdi:  “Piyasa borçları 113 milyon 259 bin TL, banka kredi borçları 120 milyon 559 bin 673 lira, verilen teminat mektupları karşılığı 85 milyon 808 bin 243 lira, maliye borcu 15 milyon 207 bin TL, TOKİ’ye olan borcumuz 19 milyon 129 bin 390 lira, Milli Emlak’a olan borcumuz 80 milyon, fatura edilmemiş borçlarımız 10 milyon 198 bin 694 lira. İştiraklar dediğimiz tesisin borcu da bunun içinde. Tesisin borcu da aşağı yukarı 100 milyon TL. Belediyenin varlıkları var ancak park bahçe buna benzer değil hepsi 10 ile 25 yıl hatta 49 yıllığına kiraya verilmiş hatta devredilmiş olanlar var. Bunlarla ilgili gerekli çalışmaları başlattık. Kiraya vermektense kendimizin işletmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.” 

 

TERMAL TESİS VE DOMATES SERALARI ZARAR ETMİŞ

 

Ilıca Termal Tesisleri’nin ve Aziziye Belediyesi tarafından domates üretilen seranın zarar ettiğini de anlatan Belediye Başkanı Emrullah  Akpunar, “Aziziye belediyesi iyi yönetilirse kendini boşver 3-4 tane ilçeyi geçindirebilecek bir kapasitesi var. Sadece aktiflerimizi pasif pasiflerimizi aktif hale getireceğiz. Şu bulunmuş olduğumuz kaplıca bile ciddi zarar ediyor. 81 personel var. Ayda buraya 3 milyon lira doğalgaz geliyor, 5 milyon lira geldiği de olmuş. Nasıl kar edeceksin? Kasayı çekiyorlar günlük 40 bin lira, doğalgaz gideri günlük 150 bin lira. Kaplıcamız doldur boşalt istasyonu olmayacak. Bizim kaplıcamızın noksanı yok ama iyi yönetilmemiş” diye konuştu.

 

"KÖYLERTDEKİ TARLALARI SATILIRSA BORÇ ÖDENEBİLİR"

 

Başkan Akpınar, mevcut borcunn köylerdeki belediyeye ait tarlaların satılmasıyla ödeneceğini anlatarak şunları söyledi:

 “Köylerdeki tarlalar pasif haldeler hiçbir geliri yok. Köylüye de bir faydası yok. Buraları satmazsak zararımız artacak. Bu yerleri satışa çıkartacağız. Köylerdeki varlıklarımız görevimiz yapmazsak borçlarımıza gelen faizlerle yok olacak. Belediyeye yılda 250 milyon lira yük bindirecek. Bu sene satarsak borcu ödeyeceğiz.” 

 


"BU PARTİ İLE GELDİM BU PARTİ İLE GİDERİM"


Düzenlediği basın toplantısında AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara da cevap veren Akpunar, “Millet beni bu partiden seçmiş bu parti ile geldim, bu parti ile  giderim. Geldiğim gün rozetimi çıkartıp masaya koyacağım dedim. O siyaseti il başkanları ilçe başkanları yapsınlar. Ama ben şu anda Aziziye Belediyesinde kamu adına bu halka vermiş olduğum sözleri bir bir yerine getireceğim. Sıkışma konusu da, kimse kaçış rampasına kaçmasın. Bu Emrullah Akpunar için de geçerli. Aziziye Belediyesinde beni sıkıştıracak hiç kimse olamaz. Biz 14 bin oy almışız, 100 bin sevenimiz var. Eğer illegal bir şekilde birileri bizi sıkıştırmaya başlarsa bizim hareketimizin ismini kimsesizler koymuştuk. Bakarsınız kimsesizler 100 bin kişi olmuş, hakkımızı arıyor. Hiçbir kimse bu milletin hakkını gasp edemez. Bunlar sokakta algı oluşturmaktır. Biz devletin her kurumuyla çalışmak zorundayız, hiç bir şahsın ismi önemli değildir. Bir partiye geçmekle borçlar ödenecekse 20 yıldır neden borç olmuş?” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.