Erzurum Post-Tarımsal üretime yepyeni bir boyut kazandıracak olan seralar sayesinde piyasalar Türkiye’nin en yüksek rakımda yetişen ve yine Türkiye’nin en lezzetli Erzurum domatesiyle tanışmış olacak. Aziziye Belediyesi’nin ilçede katma değer üretimine yönelik yatırımları arasında bulunan söz konusu proje, jeotermal enerji kullanımının yanı sıra biyokütlesel atıkların bertaraf edilerek enerjiye dönüştürülmesini de sağlayacak. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Biyokütle Enerji Destekli Jeotermal Domates Seracılığı Projesi” ile birbirinden farklı kazanımlar elde edeceklerinin altını çizerek, “Bu yatırım ilimiz ve ilçemiz için sadece ekonomik fayda üretmekle kalmayacak; aynı zamanda tarımsal üretimde çeşitliliği sağlayıp, çevreyi de koruma altına almış olacak” dedi.
Başkan Orhan Çalışmaları İnceledi
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yaz-kış domates üretimi yapılacak olan seraların kurulum çalışmalarını yerinde inceledi. Ilıca’da konuşlandırılan üretim tesisleri sahasını gezen Başkan Orhan, projenin son durumu hakkında bilgiler aldı.
Başkan Orhan, daha sonra projeyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, katma değer üretimi, istihdam, nitelikli üretim ve tarımda çeşitlilik vurgusunda bulundu.