Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir

Erzurum Post- Enes TANAS ve Muhammet  AĞDAĞ’ın haberi- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da AKP tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendiren Bakan Tekin, “İsrail Türkiye'deki 31 Mart seçimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren mesajlar paylaştı. Biz İsrail'i memnun etmek istiyor muyuz arkadaşlar? İsrail'i memnun etmek istemiyorsak eğer yarından itibaren tekrar çalışmaya başlayıp, yeniden nerede hata yaptık, neleri eksik yaptık, kimlere nasıl ulaşmamız gerekir diye şapkamızı önümüze koyup, elimizi vicdanımıza koyup yeniden düşünmenin vaktidir” dedi.

 

 

“SADECE OKUL ÇAĞINDA YAKLAŞIK ALTI BİN ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ”

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, memleketi Erzurm'da AKP tarafından düzenlenen  bayramlaşma programına katıldı. Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Bakan Tekin, İsrail’in Filistine yönelik saldırılarını anlatarak, Ekim ayından bugüne kadar okul çağındaki 6 bi,n çocuğun öldürüldüğünü söyledi.  Bu bayramı biraz buruk yaşadıklarını ifade eden Bakan Tekin, “Ekim ayının başında başlayan İsrail saldırıları İsrail'in vahşice saldırıları neticesinde din kardeşlerimiz Ramazan ayını yaşamadıkları gibi bayrama da erişemeyecekler doğru dürüst. Sadece dikkatinizi çekmesi açısından söyleyeyim. Sadece okul çağında yaklaşık altı bin çocuk öldürüldü. Ekim ayından bugüne kadar. Sadece okul çağındaki çocuk sayısını söylüyorum. Sivil ve yetişkin insan sayısını siz zaten her gün televizyonlarda duyuyorsunuz. Ben bu bayramın inşallah İsrail saldırılarının dünyada mazlum milletlere zulmeden bütün zalimlerin saldırılarının bittiği bir gün olmasını temenni ediyorum. Bu saldırıların sona ermesi Türkiye gibi ülkelerin mücadelesiyle mümkün” dedi.

 

 

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI BU SÜREÇTE, SÜRECİ YETERİNCE SAHİPLENMEMEKTE SUÇLUYORLAR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail  zulmüne karşı verdiği mücadeleye de bizzat şahit olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Tekin,  “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çabaları sayesinde bugün Türkiye'de İsrail saldırılarını lanetleyen Filistin'e Kudüs'e sahip çıkan tek bir parti yok, bütün siyasi partiler de Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları yüzünden şu anda İsrail-Filistin mevzusunda Filistin'de ki insanların yaşadığı zulmün farkına vardılar. Bunun da altını çizmek lazım. Daha düne kadar İsrail ve Filistin nerede, ne iş yapar, nasıl bir zulümle karşı karşıya olduğundan bir haber olan insanlar bugün Sayın Cumhurbaşkanımızı bu süreçte, süreci yeterince sahiplenmemekte suçluyorlar. Bu haksızlıktır. Bir Müslüman'a düşen şey buna yönelik şehadetini dile getirmektir. Ben 1989  yılından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin'in uğradığı zulme, Filistinli insanların bağımsızlığı için mücadelesine bizzat müslüman olarak şahidim. Bu şehadetimi de burada dile getirmek istedim” dedi.

 

 

“KAZANDIĞIMIZDA DA, KAYBETTİĞİMİZDE DE MİLLETİN İRADESİNE SAYGI DUYMAYI BİLDİK”

 

Bakan Tekin,  31 Mart seçim sonuçlarına da değinerek, AKP’nin kurulduğu günden itibaren girdiği tüm seçimlerden bugüne kadar birinci parti olarak çıktığını  söyledi.  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 “İlk defa bir seçimde biz içimiz buruk bir şekilde biraz üzgün bir biçimde seçimlerden ayrılıyoruz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi adına siyaset yapan kişiler kazandığımızda da, kaybettiğimizde de milletin iradesine saygı duymayı bildik. 1946 seçimlerinde olduğu gibi dönemin siyasi partisinin genel sekreteri “Milletin iradesi bizim istediğimiz gibi sonuçlanmayınca, yani seçimler bizim istediğimiz gibi sonuçlanmayınca, milli iradenin tecelli etmediğine karar verdik” diyecek kişiler değiliz. Biz seçimden istediğimiz gibi sonuçlansa da sonuçlanmasa da Milletin iradesinin bu yönde tecelli ettiğine inanıyoruz. Bize ne düşüyor? Bu bayramlaşma törenine gelen arkadaşlara, bütün Adalet ve Kalkınma Partisi adına sahada mücadele eden, fedakar, cefakar, Ak Parti ailesine, bütün bu camianın mensuplarına düşen şey 4 yıl var önümüzde, 4 yıl boyunca milletin tekrar bize güvenmesini, milletin tekrar bizi tercih etmesini sağlayacak adımları atmakla mükellefiz. Şu andan itibaren biz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu mücadeleye başladık. Sizleri de 31 Mart defterini kapattık, saygı duyuyoruz. 2028’e kadar tekrar milletin teveccühünü en güçlü şekilde kazanmak üzere çalışmaya davet ediyorum. Var mısınız değerli hemşerilerim? Hiçbir şey kaybetmedik” diye konuştu.

 

 

“SAPKAMIZI ÖNÜMÜZE KOYUP, ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYUP YENİDEN DÜŞÜNMENİN VAKTİDİR”

 

Tekin, İsrail’in Türkiye'deki 31 Mart seçimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren mesajlar paylaştığını belirtti. İsrail’i sevindirmemek için partililerini daha çok çalışmaya davet etti. Bakan Tekin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Dünya mazlumlarının hakkını savunmak için, Türkiye'de adaletin, Türkiye'de demokrasinin, Türkiye'de hak ve özgürlüklerin mücadelesini yeniden yapabilmek için, yeniden güçlü bir biçimde yapabilmek için 2028 seçimlerini hep beraber güçlü bir motivasyonla hazırlanacağız. Bu bayramı bir milat kabul edelim. Yarından itibaren bu seçimler için hep beraber mücadele etmeye başlayalım. Çünkü dünyanın her tarafında mazlumlar bizi bekliyorlar. İsrail Türkiye'deki 31 Mart seçimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren mesajlar paylaştı. Biz İsrail'i memnun etmek istiyor muyuz arkadaşlar? İsrail'i memnun etmek istemiyorsak eğer yarından itibaren tekrar çalışmaya başlayıp, yeniden nerede hata yaptık, neleri eksik yaptık? Kimlere, nasıl ulaşmamız gerekir diye şapkamızı önümüze koyup, elimizi vicdanımıza koyup yeniden düşünmenin vaktidir. Ben Erzurum'da yetişmiş bir kardeşiniz olarak bu mücadelede her daim sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacağım. Bu mücadelede her daim Erzurum halkının içerisinde olacağımı, sizlerin huzurlarınızda bir kez daha ifade ediyorum. Ve hep burada olacağım. Hep sizinle olacağım. Bu mücadeleyi hep beraber yürüteceğiz İnşallah diyorum. Tekrar bayramınızı tebrik ediyorum. Allah nice sağlıklı bayramlara erişsin diyorum.”

 

 

Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen Erzurum milletvekilleri Selami Altınok, Abdurrahim Fırat, Mehmet Emin Öz ve Fatma Öncü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AKP İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu'nun da konuşma yaptığı programın ardından bayramlaşma gerçekleştirildi. Programa, AKP’li belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

  • 16 / 1 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 0

  • 16 / 2 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 1

  • 16 / 3 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 2

  • 16 / 4 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 3

  • 16 / 5 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 4

  • 16 / 6 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 5

  • 16 / 7 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 6

  • 16 / 8 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 7

  • 16 / 9 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 8

  • 16 / 10 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 9

  • 16 / 11 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 10

  • 16 / 12 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 11

  • 16 / 13 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 12

  • 16 / 14 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 13

  • 16 / 15 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 14

  • 16 / 16 Bakan Tekin: Sapkamızı önümüze, elimizi de vicdanımıza koyup düşünmenin vaktidir 15

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor