Erzurum Haber Girişi : 20 Kasım 2023 15:00

Beyaz çile başladı, mevsimin ilk karı etkili oluyor

 Beyaz çile başladı, mevsimin ilk karı etkili oluyor

Erzurum Post-Erzurum’da dün yağmur ve fırtına ile başlayan yağış, gece saatlerinden itibaren şehir merkezinde de kara dönüştü. Sabah evlerinden çıkanlar mevsimin ilk karıyla karşılaştı. Özellikle okullarına gitmek için yola çıkan öğrenciler cadde ve sokaklarda yürümekte zorlandı. Vatandaşlar karın örttüğü araçlarını temizlemek için yoğun caba harcadı. Belediye ekipleri ana caddeler başta olmak üzere karla mücadele ediyor.

 

 

METEOROLOJİDEN 72 İL İÇİN UYARI

 

Meteoroloji ve AFAD, yurt genelinde beklenen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41 il için turuncu, 31 il için ise sarı uyarı yayımladı. AFAD’dan yapılan açıklamada, "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için turuncu, 31 ilimiz için sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır" denildi. Aralarında Erzurum’un da bulunduğu illerde vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

 

 

Meteoroloji Doğu Anadolu bölgesiyle ilgili yeni bir yağış uyarısı paylaştı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"20.11.2023 Pazartesi günü Doğu Anadolu'da beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve rüzgar ve fırtına ile birlikte Batman, Mardin, Siirt, Muş, Bingöl ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde, Hakkari'nin ve Van'ın yüksekleri ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların 21.11.2023 Salı günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."

 

 

 

Erzurum’da dün başlayan yağmur gece yarısından sonra kara dönüştü. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar, mevsimin ilk karıyla birlikte zor anlar yaşadı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.