Siyaset Haber Girişi : 26 Mayıs 2023 16:54

CHP Milletvekilleri seçim güvenliği için Erzurum’da toplandı

CHP Milletvekilleri seçim güvenliği için Erzurum’da toplandı
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Erzurum ve ilçelerinde 28 Mayıs  seçimleri öncesi seçim güvenliği konusunda yürütülen çalışmaları değerlendirdi.  Kaya,"Devletin valisini, kaymakamını ve muhtarlarını görevlerini eksiksiz yapmaya davet ediyoruz" dedi

Erzurum Post- CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat , önceki dönem Muğla Milletvekil Mürsal Alban Erzurum İl Başkanı Suat Dülger ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında Erzurum ve ilçelerinde 28 Mayıs  seçimleri öncesi seçim güvenliği konusunda yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

 

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde, Erzurum’da  sandık güvenliğinin sağlanması ve 14 Mayıs seçimlerindeki eksikliklerin tamalanması için çalıştıklarını anlatan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Millet İttifakı ortağı partilerimizle birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımız tüm ilçeleri, en ücra mahalleleri ve mezraları kapsayacak şekilde devam ediyor. Birinci turda eksik kalan sandık görevlilerimizi ve müşahitlerimizi tamamladık. Seçimin başlayacağı saate kadar da tespit ettiğimiz eksiklerimizi tamamlamaya devam edeceğiz. Seçimin başladığı saatten, sandıklar kapanana kadar azami düzeyde sandıklara sahip çıkmayı birinci hedef olarak önümüze koyduk. Seçim süresince yurttaşlarımızın oylarını özgürce kullanmaları için her türlü desteği vereceğiz. Sandıkların sayımı, tutanaklarının doğru bir şekilde tutulması, ıslak imzalı tutanakların alınması ve oyların seçim kurullarına teslim edilmesi sürecindeki görevlerimizi de yeniden gözden geçirdik" dedi.

 

"BELEDİYE İŞÇİLERİNİN  YASADIŞI BAZI EYLEMLERE ZORLANDIKLARI HABERLERİ GELİYOR"

 

Halkın özgür iradesinin sandığa yansıması için çalıştıklarını anlatan Kaya, "Oyların çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. Üzülerek söylemeliyim ki birinci tur seçimlerinde olduğu gibi, ikinci tur seçimlerde de yasa dışı bazı çalışmaların yapıldığı duyumlarını alıyoruz. Aldığımız duyumlar arasında, Erzurum Büyükşehir Belediyesinde çalışan binlerce taşeron işçiye baskı yapıldığı; birinci tur seçimlerinde olduğu gibi, ikinci tur seçimlerinde de yasadışı bazı eylemlere zorlandıkları haberleri geliyor. Bu baskılara ilişkin elimize ulaşan videdolar var. Buradan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ve AKP’li yöneticileri bir kez daha uyarıyorum. Aklınızı başınıza alın! Seçimlere gölge düşürmeyin, halkın özgür iradesine müdahale etmeyin" diye uyarılarda bulundu.

 

 

"KIYMET BİLMEYENE OY VERMEK SİZLERİ ÇOK YORDU, GELİN KIYMET BİLENE OYLARINIZI VERİN"

 

Seçimlerinde yurttaşlara baskı yapanları, başkası yerine ve açık oy kullandıranlar ve seçime müdahale edenler hakkında, derhal suç duyurusunda bulunacaklarını  ifade eden Kaya, “Doğu'nun Paris’i diye anılan Erzurum gayrisafi milli hasılada 69. sırada. Tarım ve hayvancılık dediğimizde ilk aklımıza gelen Erzurum’da, tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Kış turizmi olması gerekenin çok gerisindedir..Erzurum’da genç işsizlik oranı, en yüksek iller arasındadır. Kahve ve çay ocakları işsiz gençlerle dolu.

 

Erzurumlu yurttaşlarımıza da seslenmek istiyorum; bugüne kadar AKP’ye destek verdin de ne oldu? Hangi sorunun çözüldü? Palandöken Tüneli neden yapılmadı? Alvar barajına ne oldu? Kırık tüneli neden bitmiyor? 2022 yılında Meclis gündemine de taşıdığım, 2018 yılında bitmesi gereken Aziziye Depolama Göleti ne zaman bitecek? Erzurumlunun göz bebeği Erzurumspor başka takımların sahasında maçlarını yapıyor. AKP bir stadyumu bile Erzurum’a çok görmüş! AKP, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu kadim şehrin kıymetini hiç bilmemiş, bilmez de... Sevgili Erzurumlular, kıymet bilmeyene oy vermek sizleri de çok yordu. Gelin kıymet bilene oylarınızı verin. Gelin, Cumhurbaşkanlığı  ikinci tur  seçimlerinde 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin. Hem Türkiye’nin, hem de Erzurum’un geleceğini kurtarın" diye konuştu.

 

 

"ERZURUM VALİSİ, DEVLETİN VALİSİ OLURSAN BAŞ TACISIN AMA BİR SİYASİ PARTİNİN VALİSİ OLURSAN AYAK BAĞISIN"

 

CHP Ankara Milletvekili Kaya, Horasan’da  14 Mayıs’ta şehir dışında olan yurttaşlara oy kullandırıldığını tespit ettiklerini de ileri sürerek şunları söyledi:

"Horasan ilçemizde bazı köy muhtarlarının AKP ilçe başkanlarını arayarak benim köyümden 20 kişi gurbete gitti, bu oyları nasıl yapalım” dediğini, AKP ilçe başkanlarının da önceki seçimdeki gibi yapalım, kullanalım” dediklerini biliyoruz. Şehir dışındakilerin listesini aldık. 28 Mayıs’ta şehir dışındakilerin yerine oy kullanılırsa suç duyurusunda bulunacağız. Devletin valisini, kaymakamını ve muhtarlarını görevlerini eksiksiz yapmaya davet ediyoruz. Sayın vali, lütfen devletin valisi ol. Bir siyasi partinin valisi olma. Kaymakamları, emniyet müdürlerini, muhtarları uyar. Emniyet müdürleri, kaymakamlar, valiler bu ülkedeki seçimin esenliğinin temel görevi sizlersiniz. Süleyman Soylu, içişleri bakanınızdı onu biliyorum ama milletvekili oldu. O artık yok, bakan değil. Korkmanıza gerk yok zaten 29 mayısta Cumhurbaşkanı değişecek dolayısı ile bakanlarda değişecek. Erzurum valisine bir kez daha çağrıda bulunuyorum devletin valisi olursan baş tacısın ama bir siyasi partinin valisi olursan ayak bağısın."

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.