Erzurum Haber Girişi : 20 Nisan 2024 19:43

Dadaş'ın adam başı borcu: 71 bin TL!

Dadaş'ın adam başı borcu: 71 bin TL!
Doğu Anadolu Bölgesi’nin en borçlu ili Erzurum olarak belirlenirken, Erzurum’daki kişi başı borç tutarının yaklaşık 71 Bin TL olduğu vurgulandı. En büyük payın kamu bankaları olduğu öğrenildi.

ErzurumPost- Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) yayınladığı verilerine göre; Ülke geneli kullanılan kredilerin Erzurum ili baz alındığında, kişi başına yaklaşık 71 bin lira borç düştüğü belirtiliyor. 2024 yılının Şubat ayı dönemi itibariyle kullanılan kredilerin toplamı miktarının 53 milyar lirayı bulduğu Erzurum’da, en büyük payı ise kamu bankaları üstleniyor.
Erzurum’daki kamu bankaları tarafından kullanılan kredilerin tutarı 37 milyar 500 milyon liraya çıkarken, özel bankalardan kullanılan kredilerin miktarı ise, 15 milyar 400 milyon lira olarak ifade ediliyor.

 

ERZURUM BORÇ SIRALAMASINDA BÖLGE BİRİNCİSİ

 

Eski parayla bankalara toplamda 53 katrilyon lira borcu olan Erzurum, kredi kullanım tutarıyla bölge ortalamalarının çok üzerine çıktı. Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik olarak en gelişmiş illeri arasında bulunan Van, Malatya ve Elazığ gibi illerdeki kredi kullanım oranlarını bile geride bıraktı.  Banka kredi borcu bölge sıralamasında ilk sırada olan Erzurum’daki bu manzara, şehirde nakit paraya duyulan ihtiyacı da gözler önüne serdi. Ekonomistler, Erzurum’daki kredi borçlanma oranının sürekli artış gösterdiğine dikkat çekerek, bu durumun yüksek faiz yükü anlamına geldiğinin vurguladılar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.