Gündem Haber Girişi : 15 Ağustos 2022 13:04

DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl’den EYT çıkışı

DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl’den EYT çıkışı
Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorunu devam ediyor. DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, vatandaşın yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.

Erzurum Post-  Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorunu devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, vatandaşın yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.

 

EYT'nin özünün bir yasanın kamu yararı olmadığı halde geçmişe yönelik uygulanması yüzünden oluşan mağduriyet olduğunu belirten Bingöl, bu problemin çözümü için yeni bir yaş kademesi getirmenin, çözümden çok mevcut mağduriyetlere ilave yeni mağduriyetler çıkaracağını vurguladı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in "Ne Finlandiya ne Almanya, kendi modelimizi uygulayacağız" dediğini hatırlatan Bingöl, şunları söyledi:

"Hiçbir şart ve formüle bağlanmaksızın, EYT lilerin çalışma hayatlarına başladıkları zamanki şartlar neyse; yani 08 Eylül 1999 tarihten önceki şartlarla emekli edilmesi gerekir.

 

İktidar gerçekten sorunun çözümünde samimiyse yapacağı iş, mağduriyetin taraflarıyla bir araya gelip orta yol formülü bulmaktır. Yoksa 'ben yaptım oldu' mantığıyla problemlerin çözülmesi bir yana daha büyük yeni içinden çıkılmaz yollara girilebilir. İktidarı, sorunların çözümü için istişare kültürüne davet ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi'nin iktidarında, diğer sorunlarda olacağı gibi bu sorun da en hakkaniyetli bir şekilde çözüme kavuşacaktır.”

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.