Dikkat! Vicdanlı insanlar aranıyor

Türkiye’de 50 bin 370 mahalle ve köy muhtarı var. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra her yerel seçimde olduğu gibi yine, bu çağda muhtara gerek var mı, neden varlar? Tartışmaları gündeme geldi.

 

10 yıldan fazla bir süredir vatandaşlar tüm işlemlerini oturdukları yerden E-Devlet üzerinden kolayca halledebiliyorlar. En son muhtarlığa ne zaman gittiniz diye sorsam hiç kimse bana bir tarih veremez.

 

Ekonomik parametrelerin istenilen düzeye erişmesi noktasında kemer sıkma politikalarının farklı sektörler içinde hayatımıza dahil olması zorunlu harcamaların yeniden gözden geçirilmesine neden oluyor.

 

Vatandaşların resmi evraka yönelik işlemlerini E- Devlet uygulaması üzerinden halledebiliyor olması, Türkiye’de sayısı 50 bini aşkın muhtarın aldığı maaşın, hizmet vermedikleri bina harcamalarının (elektrik, su, internet, kırtasiye malzemeleri, bilgisayar, yazıcı vb.) tartışmaların olmasının önünü açıyor.

 

Muhtar olanların çoğu belli yaşta emekli ya da yattığı yerden para kazanmayı dileyenlerin, istediği yerdir. E-Devletten işlemlerimizi çok kolay hallediyor isek bedava verilecek maaşa gerek yok demektir.

 

Ülkemizde yoksulluk almış başını gidiyor iken, kemer sıkalım deniliyor ise, hiçbir şekilde muhtarlık ile işimiz olmuyor ise bu kişilerin muhtarlık için verilen yerde bedava maaş alıp çay, kahve ve sağlığa zararlı olan sigarayı içip bedava yaşamaya hakkı yoktur.

 

Köylerde muhtarlık devam edebilir ama şehir merkezli mahallelerde asla gerek yok. Bedava maaş ve silah almak için muhtar olanlar vatandaşın hiçbir işine yaramıyor. Yardıma muhtaç ailelerin tespit ve yardımların dağıtımı için de belediyelerde her ay halk günü toplantıları yapılır yardıma muhtaç ailelere gereken yardım belediye noktasından alınır veya dağıtılır.

 

İşsizliğin fazlaca olduğu, yaşam şartlarının güç olduğu, küskün emekliler ve geçim zorluğu yaşayan bu kadar çok insan var iken devletimizin sırtına gereksiz yük olan muhtarlık kaldırılmalıdır. Muhtarların tek işi akşama kadar muhtarlıkta oturup maaş gününü beklemek.

 

Yıllık maaş külfetleri 14 milyar 205 milyon TL muhtarların maaşlarını zorluklar ile geçinen milletimiz ödüyor. E-Devlet vatandaşın hizmetine sunulduğundan itibaren muhtarların işi bitti. Kemer sıkmak vatandaşın boğazından geçme ihtimali olan simidi tutmak değil gereksiz masrafı kesmek ile olmalıdır. Yıllık maaliyetleri devletin ve milletin sırtına kambur olmuş durumda.

 

Devletimiz neden kendine külfet olan vatandaşın işine asla yaramayan yatan kişilere maaş vermek konusunda ısrar ediyor anlamış değilim. Bu durum son yıllarda özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden itibaren ciddi tartışma konusu olmuş durumda bununla ilgili gerekenin yapılması toplumu ve devletimizi ciddi ölçüde rahatlatacaktır.

 

Vicdanen aç, işsiz, güç durumda olan kişiler var iken kemer sıkalım diyor isek her şeyden önce yatan bedava maaş alanların icabına bakalım derim. Düşüncelerim vicdan sahibi olan herkes içindir kaybedenler lütfen üzerine alınmasınlar.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nurgül kaya 07 Mayıs 2024 17:22

    Muhtarlık ile benim de asla işim olmuyor insanlar işsiz aç yoksul bizde o zaman oturalım bize de asgari maaş bağlansın muhtarlik kalkmali kesinlikle sizi tebrik ediyorum sesimiz oldunuz makalelerinizi yakından takip ediyorum