Doğalgazda derde deva olmayan indirim

Doğalgaz tüketiminde dışa bağlı ülkemizde yerli doğalgazın bulunması  elbette güzel. Maksat onu görmezden gelmek değil. Rezevi ne olursa olsun sevindirici bir gelişme. Konumuz seçime beş kala yapılan doğalgaz indirimini irdelemek. Seçime beş kala mutfakta tüketilen doğalgazda 25 metre küpe kadar bir yıl süreyle günlük 5 TL. gibi devasa bir indirim olacak. Çok güzel ve takdir edilecek bir indirim. Ne diyelim? Kombilerin sönmeye yüz tuttuğu Mayıs ayında ise konutlarda bir ay ile sınırlı doğalgaz bedava olacak. Vallahi çok  hem de çok alkışlanacak bir sadaka. Dilenciler bile bu bahşişe güler.

 

Erzurum'da  Kasım- Aralık ve Ocak aylarında söylemesi ayıp olmasın ama 6500TL civarında Doğalgaz ücreti ödedik. Bir aylık süreli bedava doğalgaz neden kışın bu soğuk aylarında değil de, kombilerin söndüğü Mayıs ayında? Mayıs ayında bir aylık  doğalgaz bedava olsa ne yazar, olmasa ne yazar? Zaten Mayıs ayında konutlarda kombiler yakılmayacak ve parasal bir ödeme de olmayacak. Kaldı ki bu indirimde fakir fukara değil, zenginler de istifade edecek. Necip Fazıl'ın bir vakitler tepe tepe kullandığınız ironik ifadesiyle "Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa"

 

Bu derde deva olmayan küçük indirim bir daha seçilememe telâşı ve endişesi duymanın sonucu olsa gerek sanırım.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.