Spor Haber Girişi : 05 Aralık 2023 09:44

Erzurmspor Başkanı Dal: Tahta açılmazsa açılmazlarımız arasında!

Erzurmspor Başkanı Dal: Tahta açılmazsa açılmazlarımız arasında!
“Tahtayı açamayız, demek kulüp başkanlığına ihanettir” diyen Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, “Tahta açılmazsa açılmazlarımız arasında yer alıyor. Bu şehrin tüm dinamikleriyle başarılacak bir durum” dedi.

Erzurum Post- Nurullah PALA'nın haberi- Trendyol 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, Radyo Ritm’de gazeteciler Mesut Gülrek ve Orhan Bozkurt tarafından hazırlanan ‘Sesli Gazete’ programına konuk olarak soruları yanıtladı. Transfer tahtasının açılmasından, kongreye ve stat konularına kadar bütün konulara açıklık getirdi.

 

 

Başkan Dal, taraftarların en çok merak ettikleri transfer tahtasının açılıp açılmayacağı konusuna açıklık getirdi. Mavi-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Dal, “Transfer tahtasını açamayız demek kulüp başkanlığına ihanettir. Yasak olan transfer tahtasını açmak Erzurumspor olarak açılmazsa açılmazlar arasında yer alıyor. Ancak bu durum ne benim şahsen ne de onursal başkanımız Mehmet Sekmen’in tek başına başarabileceği bir olay değil. Şehrin tüm dinamikleri ile harekete geçip bu tahtayı el birliği ile açmamız lazım” dedi.

 

KAYSERİSPOR ÖRNEĞİ ORTADA

 

Süper Lig takımlarından Kayserispor’un şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesi ile transfer tahtasını açtıklarına işaret eden Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, “Bizim de böyle bir seferberlik başlatmamız gerekir. Bugün Erzurumspor’un transfer yasağı borcu 4,5 milyon. Ama 3 ve ya 3,5 milyon kaynak oluştursak bu yasağı elbirliği ile açarız. Bir çok futbolcu ile temastayız. Bir çoğu bize yardımcı oluyor, onlar iyi niyetliler, ama haklarından bir gram vazgeçmeyen isimlerde var. Göreve geldiğim günden beri transfere mani olan eski futbolcularımızın hemen hemen hepsi ile görüştüm. Sürekli görüşüyorum.  Transfer yasağı tamamen sözleşmeden doğan haklardan kaynaklanıyor. Transfer tahtasını açmak için şehir olarak bir seferberlik başlatmamız lazım” dedi.

 

BORÇ DEĞİL KUR ARTIYOR!

 

Erzurumspor’un transfer yasağına neden olan borcunun 4,5 milyon olduğuna işaret eden Dal, “Söz konusu borcumuz artmıyor. Kur arttıkça bizim de borcumuz yükseliyor. Bu borçlar ödenmediği sıkıntı hep karşımıza çıkacak” diye konuştu.

 

TAHKİME BAŞVURACAĞIZ

 

Başkan Dal, TFF Lisans Kurulu’nun Erzurumspor’un üç puanını silmesi ile ilgili soruya, “TFF Lisans Kurulu, bir çok konuyu gündeme alıyor. Masaya yatırdığı bir çok konu var. Sonuçta böyle bir karar verdi. Ancak geçtiğimiz sezon Kayserispor’da da puan silme cezası vermişti, ancak bunu ligin sonunda uyguladı. Bize hemen bu cezayı verdiler. Önümüzdeki günlerde TFF’nin kararı resmi olarak elimize ulaştığında Tahkim Kurulu’na başvuracağız. Tahkim sürecini başlatacağız” şeklinde konuştu.

 

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ SEKMEN

 

En büyük destekçilerinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olduğunu dile getiren Mavi-Beyazlı kulübün başkanı Ahmet Dal, “Göreve geldiği günden beri Erzurumspor’un en büyük destekçisi Onursal Başkanımız Mehmet Sekmen, bütün profesyonel lig kategorilerinde şampiyonluk gördü. İki kez takımımızın Süper Lige çıkmasında en büyük desteği verdi. Bugün bile kulübümüzün en büyük destekçisi onursal başkanımız kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

DÜZGÜN KAPISINI AŞINDIRDIĞIMIZ BİR DEĞER

 

Düzgün Marketler Yönetim Kurulu Başkanı İskender Düzgün’nün her zaman kulübü kasa kolaylığı sağlayan bir değer olduğunun altını çizen Dal, “Önceki dönem kulüp başkanımız olan Ömer Düzgün’ün babası bizimde İskender amcamız her zaman kulübümüze kasa kolaylığı sağlayan bir değer. Ona her zaman teşekkür ediyoruz. Gerçekten başımız sıkıştığında kapısını aşındırdığımız yürekli bir Dadaş” diye konuştu.

 

 

SEKMEN NE DERSE O!

 

14 Aralıkta yapılacak olan erteleme kongresi ile ilgili olarak da konuşan Ahmet Dal, “Ben her ortamda konuşuyorum. Bu kulübü maddi anlamda sırtlayıp götürecek yönetim ve başkanın emrinde olmaya hazırım. Gelsinler bizlerde bir nefer olarak onlara destek verip çalışalım. Çünkü aslolan Erzurumspor. Eğer 14 Aralıkta kimse aday olmazsa, Onursal Başkanımız Sekmen ile istişare yaparız. Kendisi daha önce bizi çağırarak devam et dediğinde devam ettiysek, yine devam et dediğinde devam ederiz” şeklinde konuştu.

 

YENİ STADI EN ÇOK BEN İSTİYORUM

 

Stat konusuna da değinen Dal, “Bizim artık zaman kaybına tahammülümüz yoktu. Selami Altınok bakanımızın yanı sıra Önceki Dönem milletvekillerimiz İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu stat konusu ile yakından ilgilendiler. Geride bıraktığımız yaz ise Selami Altınok bakanımızın yanı sıra Mehmet Emin Öz, Fatma Öncü, Abddurrahim Fırat, önceki Valimiz Okay Memiş, şu anki Valimiz Mustafa Çiftçi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in destekleriyle sahamızı maç oynanacak konuma getirdik. En çok yeni stadı ben istiyorum. Hatta yer bile bakmıştık. İleriki günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ı ziyaret ederek konuyu gündeme getirebiliriz. Ancak mevcut statta yapılacak proje değişikliği ile Milli maçların oynanacağı bir stadımız olacağı inancındayım” diye konuştu. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.