Erzurum Haber Girişi : 07 Nisan 2024 17:08

Erzurum’da Ramazan Bayramı Denetimi:  Bin 639 işletmeye 1 milyon 62 bin 251 lira Ceza

Erzurum’da Ramazan Bayramı Denetimi:  Bin 639 işletmeye 1 milyon 62 bin 251 lira Ceza
Erzurum’da Ramazan bayramı öncesinde  işletmelere yönelik gıda denetimleri artırıldı. Risk esaslı denetim kapsamında bin 639 işletmeye de idari para cezasi uygulandı.

ErzurumPost- Erzurum’da Ramazan bayramı öncesinde ticari işletmelere gıda denetimleri artırıldı. Erzurum valiliği yaptığı açıklamada, İl tarım ve orman müdürlüğünce 1 Ocak-31 Mart'ta kent genelinde üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirildiğini duyurdu.

 

 

Risk esaslı denetimler kapsamında Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 3 ay boyunca 6 bin 118 adet üretim yerlerine denetim yapıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlilerince satış ve toplu tüketim işletmelerine bin 37, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından 2 bin 920 adet olmak üzere toplam 3 bin 957 adet denetim gerçekleştirildiği belirtildi.

 

 

Erzurum valiliği yaptığı açıklamada, Ramazan ayı içerisinde bin 639 adet denetim gerçekleştirildiğini belirterek “Denetimler neticesinde: 5996 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince 2’si taklit ve tağşiş olmak üzere 24 adet idari yaptırım kararı alınmış ve işletmelere toplam 1 milyon 62 bin 251 TL idari para cezası uygulanmıştır” şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

 

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verdi “ 2024 yılı Bakanlık/İl Gıda Numune Alma Planı kapsamında ve şikâyet/şüphe üzerine 102 adet numune alınmış olup 6 adet numune sonucu olumsuz çıkmıştır. Ayrıca Savcılık Makamı ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan 3 adet gıda kaynaklı hastalık ihbarlarına istinaden 3 işletmeye idari yaptırım uygulanmış olup, bir adet işletme ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.