Erzurum Haber Girişi : 26 Eylül 2022 15:37

Erzurum eski Milletvekili Aslan Polat vefat etti

Erzurum eski Milletvekili Aslan Polat vefat etti

Erzurum Post-Erzurum 20. ve 21. Mönem Mlletvekillerinden  Aslan Polat (75), Ankara'da  tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Polat milletvekili olduğu dönemde, en çok soru önergesi veren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de Erzurum'la ilgili en çok konuşan milletvekili olarak biliniyordu. 

 

ASLAN POLAT KİMDİR?

 

iTÜ İnşaat Fakültesi mezunu. İnşaat Yüksek Mühendisi olan 1947 doğumlu Aslan Polat,  20 ve 21. Dönem Erzurum Milletvekiliği yaptı.

 

Polat, Refah Partisi'nden Erzurum Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanvekili seçilerek yerel yönetimlerde görevler üstlendi. 1995 ve 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisinden 20 ve 21.Dönem Erzurum Milletvekili seçildi.

 

Aslan Polat, sonraki yıllarda siyasi çalışmalarını, HAS Partisi kurucuları arasına katıldı. Daha sonra AK Parti’de  siyasi çalışmalarını sürdüren Aslan Polat,  2007 genel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı oldu.  Polat, evli ve 3 çocuk babasıydı.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.