Erzurum Haber Girişi : 25 Haziran 2019 18:41

Erzurum SMMMO'da başkanlık denklemi çözülemiyor!

Erzurum SMMMO'da başkanlık denklemi çözülemiyor!
Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası günler önce genel kurul yaptı, yeni yönetim kurulu üyelerini belirledi ancak hala odanın başkanı kim olacak belli değil

Erzurum Post- Erzurum  Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) geçtiğimiz hafta  23.Genel Kurul Toplantısı yapıldı.  Odaya kayıtlı 305 üyeden 195'inin oy kullandığı  seçimlerde  M.Zeki Akal'ın grubu 78,  Şimşek Akpınar'ın grubu 76, Mesrur Köseoğlu'nun Erzurum Dadaşlar grubu ise 39 oy aldı.

 

 

Bu sonuca göre Erzurum SMMM Odasının 5 kişilik Yönetim Kurulu'nda 3 aday da çoğunluğu sağlayamadı. Erzurum SMMMO'nun yeni yönetiminde 2 kişi Akal, 2 kişi Akpınar ve 1 kişi de Köseoğlu'nun grubundan seçildi.  Bu hafta Oda Başkanını belirlemek için bir araya gelen 3'ü başkan adayı 5 kişilik seçilmiş yönetim kurulu üyesi yine başkanlarını belirleyemeden  yönetim kurulu toplantısını bitirdi.

 

 

23. Genel Kurul sonrası bugün ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Erzurum SMMMO 'da başkanlık için yine sonuç çıkmadı.

 


Alınan bilgilere göre Erzurum'un en önemli sivil toplum ve meslek örgütü olan  SMMM Odası yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyesi ve başkan adaylarından Mesrur Köseoğlu'nun, ''Aranızda iki Başkan Adayı, dört kişilik yönetim olarak anlaşın bizde destek olalım ve odamızdaki bu belirsizlik sona ersin'' teklifi de kabul görmedi.

 

 

Erzurum Post'un edindiği bilgiye göre Köseoğlu'nun, Akal ve Akpınar'a,  ''Daha önce de odamıza başkanlık yapmış isimler olarak kendi aranızda anlaşın, kimi başkan olarak görmek istiyorsanız biz de o isme destek olalım. Bu görüntü şehrimize ve odamıza yakışmıyor. Biz Erzurum Dadaşlar grubu olarak iki gurubun birleşerek ve çoğunluğu sağlayarak alacağı her  kararın destekçisiyiz '' dediği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.