Eğitim Haber Girişi : 24 Aralık 2022 09:17

ETÜ’nün rektörü belli oldu

ETÜ’nün rektörü belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 6 üniversiteye rektör atandı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum Post-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 üniversiteye rektör atadı. 24 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atamalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince yaptı. 


Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre; Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğü’ne yeniden Prof. Dr. Bülent Çakmak atandı. 

2018 yılında ETÜ rektörlüğüne atanan Bülent Çakmak dört yıllık görev süresinin ardından ikinci dönemi için de yeniden rektör oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yapılan diğer atamalar ise şöyle; 

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Naci Çağlar,

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Bakan, 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, 

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Kul, 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mümin Şahin.

 

REKTÖR PROF. DR. BÜLENT ÇAKMAK KİMDİR?

 

30 Nisan 1968’de Trabzon Sürmene’de doğan Çakmak, ortaokulu ve liseyi Erzurum’da tamamladı. 

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Doktora derecesini 2000 yılında İngiltere’de bulunan University of Bristol’dan aldı. 

 

Yurda döndüğünde Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent, 2012 yılında da Profesör unvanını aldı. 

 

Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok dergide “Lazerler” konusunda yayımlanan çalışmalarının yanı sıra Kalkınma Bakanlığı ve TÜBİTAK destekli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev yaptı. 

 

Erzurum Teknik Üniversitesinin kuruluş aşamasında Rektör Yardımcısı, Enstitü Müdürü ve Bölüm Başkanı olarak aktif görev alan Dr. Çakmak, üniversitenin ileri teknoloji alanında önemli alt yapısını oluşturan Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUTAM) projesinin yürütücülüğünü üstlendi. 

 

22 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Bülent Çakmak, 24 Aralık 2022 tarihli kararname ile ikinci kez rektör olarak atandı. 

 

Prof. Dr. Bülent Çakmak, evli ve 3 çocuk babası olup ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.