Spor Haber Girişi : 24 Mart 2024 19:09

ETÜ, yoluna ıskalamadan devam ediyor

ETÜ, yoluna ıskalamadan devam ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Atıcılık Türkiye Şampiyonasını 3 kupa ve 1 madalya ile tamamladı.

ErzurumPost- Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü Poligonunda 5-17 Mart 2024 tarihleri arasında 21 üniversitenin katılımlarıyla turnuva düzenlendi. Turnuvaya katılım sağlayan üniversiteler arasında, çok sayıda sporcu yer aldı. Üniversiteler Arası Atıcılık Türkiye Şampiyonasında ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Damla Köse, Yeşim Yaşarbaş ve Elif Gülerci elde ettikleri başarılarla takım halinde Kadın Tüfek kategorisinde ilk basamağa çıkarak Türkiye şampiyonu oldu.

 

 

Tüfek Mix yarışmasında ise Berat Kurt ve Damla Köse 2.’lik kupasını kazanırken, Elanur Özdemir, Helin Toprak ve Zeynep Sude Kaya’nın yer aldığı Kadın Tabanca Takımı 3. olma başarısı gösterdi.

 

 

Olimpik Milli Sporcu Damla Köse, 629 puanla Üniversite Sporları Atıcılık Şampiyonasında kendi rekorunu geliştirerek bir kez daha altın madalya kazandı.

 

 

"OLİMPİYATLARDA DERECE BEKLİYORUZ"

Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, 3 kupa ve 1 altın madalyayla tamamladıkları için Atıcılık ekibini tebrik ederken, “ Atıcılık takımımız büyüyor ve adından övgüyle bahsettiriyor. Geçtiğimiz yıl yalnızca Damla ile katıldığımız şampiyonaya bu yıl ilk kez takım halinde katıldık ve bir altın, bir gümüş bir de bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attık. Tabii Damla’ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Her geçen yıl üzerine koyarak devam ediyor. Adeta kendiyle yarışıyor. Bu yıl da rekorunu geliştirerek altın madalyayı kazandı. Kendisinden beklentimiz çok büyük. Olimpiyatlarda derece bekliyoruz. Bu vesileyle sporcularımızı ve antrenörümüz Mustafa Burak Çağlar hocamızı bir kez daha yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.