Siyaset Haber Girişi : 10 Aralık 2022 19:59

Gültekin Uysal: Altılı masanın adayı genel başkanlardan biri olmalı

Gültekin Uysal: Altılı masanın adayı genel başkanlardan biri olmalı
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erzurum’da altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak önemli bir detayı açıkladı. Uysal, “Demokrat Parti olarak bizim düşüncemiz, siyasi parti genel başkanlarından birinin aday olmasıdır” dedi.

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte partisinin Erzurm İl Başkanlığının açılış törenine katıldı. Millet ittifakı ortakları CHP, DEVA, Gelecek, Saadet ve İYİ Parti İl başkanları ile çok sayıda partilinin de katıldığı açılış sonrası ise basın toplantısı düzenledi.

 

 

DP Erzurum İl Başkanı Oğulcan Kaya ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan DP lideri Uysal, "Demokrat Parti olarak bizim düşüncemiz, siyasi parti genel başkanlarından birinin aday olmasıdır" dedi.

 

"HEPİMİZİN ORTAK KANAATİ, BU SEÇİMLERE ORTAK BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI İLE GİDİLMESİDİR"

 

Uysal, tarihi bir seçimin kavşağına doğru yaklaştıklarını belirterek Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi konusunda geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Siyasetin zamanlaması, momentumu var. Sadece aday değil, onun dışındaki pek çok siyasi kararların alınacağı siyasi süreç işliyor. Masa etrafında bir araya gelmiş partilerin oluşturduğu kimi çalışma grupları, kurumsal, yapısal ve Türkiye'nin can yakıcı pek çok başlığıyla ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yakın zamanda kamuoyu ile buluşturacağız. Geçmişle mukayese ettiğimizde muhalefetin aday problemi yoktur. Hepimizin ortak kanaati, bu seçimlere ortak bir Cumhurbaşkanı adayı ile gidilmesidir. Muhalefetin iktidara nispetle baktığında adayla beraber en önemli avantajı kuvvetli bir kadroyu koyabilmekten geçmektedir."

 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMİ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KAZANABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Altılı masanın toplumun beklentisini karşılayacak bir aday çıkaracağını ve bu adayın seçimi kazanacağını özellikle vurgulayan Uysal,  "Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener olmak üzere altılı masa etrafında bulunan siyasi partilerin, yeri ve zamanı geldiğinde bu manada beklentiyi karşılayacak bir adayı ortaya çıkarma noktasında bugünden bir problemi olmadığını açık yüreklilikle ifade ediyorum. Prensip düzeyinde içine düştüğümüz siyasi halin, toplumsal şartların önümüze çizdiği sınırları ve siyasetin reel denklemini gözeterek önümüzdeki süreçte Allah'ın izniyle adayımızı açıklayacağız. Altı siyasi partinin ortak bir irade ve ortaya koyacağı kadro ile önümüzdeki seçimi gönül rahatlığıyla kazanabileceğimizi düşünüyoruz. Demokrat Parti olarak bizim düşüncemiz, siyasi parti genel başkanlarından birinin aday olmasıdır" ifadelerini kullandı.

 

 

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Erzurum programının ardından partisinin Kars İl Kongresi ve Ardahan İl Başkanlığının açılış törenine katılmak  için karayolu ile Kars’a gitti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.