Siyaset Haber Girişi : 15 Nisan 2023 21:56

İYİ Partili Kırkpınar, koy köy  gezerek Erzurum’u anlatıyor

İYİ Partili Kırkpınar, koy köy  gezerek Erzurum’u anlatıyor
İYİ Parti’li,  Kırkpınar, Aşkale ilçesinin ardından, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde esnaf ve yöre halkının sorunlarını dinleyen Kırkpınar, “Her zaman dediğimiz gibi, önceliğimiz yurttaşın müreffeh şartlarda yaşayacağı  bir Türkiye .." dedi.

Erzurum Post-Seçim çalışmaları kapsamın esnaf gezilerine ara vermeden devam eden İYİ Parti Erzurum Nilletvekili adayı Melih Kırkpınar,” Kötü ekonomik gidişat, pahalılık ve bunlara bağlı olarak alım gücünün düşmesi, hem esnafımızın ve hem de yurttaşlarımızın en büyük sorunlarından biri...” dedi.

 

 

“VERGİ, BAĞ-KUR, SİGORTA VE BANKA BORÇLARI YÜZÜNDEN ESNAFIMIZ İCRALARLA BOĞUŞUYOR”

 

Esnaf ziyaretleri sonrası açıklama yapan Kırkpınar, “Geldiğimiz noktada ekonomi iflas etmiş, yurttaş açlık sınırının altına mahkûm edilmiştir. Vergi, BAĞ-KUR, sigorta ve banka borçları yüzünden birçok esnafımız icralarla boğuşuyor. Esnaf siftahsız dükkân kapatır, siftah açan esnafımız da sattığı ürünü yerine koyamaz hale gelmiştir. Yurttaş alışveriş yapamıyor ya da ihtiyacının çok altında ihtiyaçlarını karşılıyor, buna temel gıda maddeleri de dâhil. Bununu en büyük sebebi para birimimizin dövize karşı değer kaybetmesidir. Bu değer kaybının tek sorumlusu ise iktidar partisinin liyakatsiz şahıslara teslim ettiği kötü ekonomi politikasıdır. İktidar olduğumuzda İYİ Parti ve Millet ittifakının ehliyet ve liyakat sahibi kadroları ile bu duruma son vereceğiz”diye konuştu.

 

 

“ORTADOĞU’YA ET GÖNDEREN ERZURUM, BUGÜN UCUZ ET KUYRUKLARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİR “

 

Açıklamasının devamında Erzurum’un sorunlarına değinen Kırkpınar, “İşsizlik, teşviklerin yok denecek kadar az olması, yeni istihdam alanlarının oluşturulmaması, iklime bağlı yaşam koşullarının ağırlığı, Kadim şehrimiz Erzurum’u yoksulluk ve geri kalmışlığa itmiştir. Eskiden Ortadoğu’nun et üretim merkezi olan şehrimiz, bugün ucuz et kuyruklarıyla gündeme gelmiştir.

 

 

Ülkeyi yönetenler hayvancılık ve tarımla geçimini sağlayan yurttaşlara vermeleri gereken teşvikleri, yandaş müteahhit ve rant projelerine harcamaları bunun sebeplerinden biridir. Rant çetelerine devletin kasasını ağzına kadar açan Ak Parti, bunun yerine doğru tarım ve hayvancılık politikalarına para harcasaydı, köylümüz göç etmeyecek, küçük ve büyük baş hayvancılıkla uğraşan insanlarımız farklı meslek dallarına geçmeyecekti. Erzurum’da bugün ucuz et kuyrukları, işsizlik ve göç veren bir şehir olarak gündeme gelmeyecek, hak ettiği yerde olacaktı. Sayılacak yüzlerce sorun var. Buradan hemşerilerimize sesleniyorum, bütün sorunları bildiğimiz gibi çözümlerini de biliyoruz. Sandıklar açıldığı gün Allah’ın izniyle hepsinin üstesinden geleceğiz az kaldı.” diyerek sözlerinin noktaladı.

 

<

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.