İlçeler Haber Girişi : 16 Şubat 2023 16:58

Köyden büyükbaş hayvan toplayıp satarak depremzedelere bağış yaptılar

Köyden büyükbaş hayvan toplayıp satarak depremzedelere bağış yaptılar
Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Akdağ köyü sakinleri, aralarında topladıkları büyükbaş hayvanları satarak elde ettikleri 166 bin lirayı depremzedelere bağışladı.

Erzurum Post-Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilde çok büyük bir can ve mal kaybına yol açan depremin ardından, yaraların sarılması için yapılan bağışlardan birisi de Erzurum’un Yakutiye ilçesi sınırlarındaki Akdağ köyündeki vatandaşlardan geldi. Akdağ köylüleri, kendi aralarında topladıkları hayvanları satarak elde ettikleri 166 bin lirayı, AFAD'ın hesabına yatırdı.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI KÖYE GİDEREK TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, depremzede vatandaşlar için yardım yapılan Akdağ'ı ziyaret ederek, Muhtar Sadık Yıldız ve yardımsever köylüleri örnek davranışlarından ötürü kutladı.

 

 

Başkan Uçar, köylülerle çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşarak şunları yazdı:
“Yakutiye’mizin Akdağ köyünde yaşayan hemşehrilerimiz depremzede kardeşlerimize yardım amacıyla kendi aralarında hayvan bağışı topladılar. Toplanan hayvanların satışından elde ettikleri 166 bin TL’lik tutarı AFAD bağış hesaplarına yatırdılar. Akdağlı hemşehrilerimizi ziyaret edip şükranlarımızı ilettik. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.