Eğitim Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 20:43

Öğretmenler Erzurum’da eğitimde şiddeti protesto etti

Öğretmenler Erzurum’da eğitimde şiddeti protesto etti
İstanbul’da öğretmen İbrahim Oktugan’ın öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesi ile ilgili ülke genelinde yapılan iş bırakma eylemine katılan sendikalar  Erzurum’da protesto yüryüşü ve basın açıklaması yaptı.
Öğretmenler Erzurum’da eğitimde şiddeti protesto etti

Erzurum Post-İstanbul Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etmek için öğretmenler Erzurum’da da iş bırakma eylemi  gerçekleştirdi.

 

 

Eğitim-İş, Eğtim-Sen, Eğitim Bir-Sen ve  Hürriyetçi Eğitim-Sen, sendikalarına üye öğretmenler Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü önü,  Havuzbaşı ve Yakutiye Kent Meydanlarında protesto yürüyüşü düzenleyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

 

Eğitim-Sen  Erzurum İl Temsilciliği Yakutiye Kent Meydanında yaptığı  basın açıklamasında, sendika olarak yıllardır bu konuda yetkilileri uyardıklarını belirtti. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı ise Havuzbaşı Kent Meydanı’nda toplandı. 

 

 

Protesto yüryüşüne katılan öğretmenler, şiddetin her türlüsüne karşı mücadelenin önemine vurgu yapılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) somut önlemler alması çağrısı yapdı. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Karataş, yaptığı açıklamada  “Dün Ankara’da TBMM önünde yaptığımız çağrıyı bugün burada bizler de yapıyoruz: Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımlar ivedilikle atılmalı; eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır” dedi.

 

 

Eğitim-İş Sendikası Erzurum Şubesi ise öğleden sonra üyeleri ile birlikte Yakutiye Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı.  Eğitim-İş Erzurum Şubesi Başkanı İbrahim Sami ile birlikte meslektaşlarının öldürülmesini protesto eden eğitim emekçileri, eğitimde şiddete karşı önlem alınmasını istedi.

 

 

Eğitim-İş Erzurum Şubesi Başkanı Sami, "Can korkusu ile çalışmak istemiyoruz. Can güvenliğimiz sağlansın.  Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok çok iyi biliyoruz. Cinayetin arkasındaki zihniyet, bizleri ötekileştiren, her fırsatta tehdit ederek hedef haline getiren, mesleğimizin itibarını ayaklar altına alanlardır. Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor?" diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.