Erzurum Düzenleme Tarihi : 10 Kasım 2023 10:30 Haber Girişi : 10 Kasım 2023 14:49

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk törenlerle anılıyor

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk törenlerle anılıyor
Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85'inci yılında tüm yurtta olduğu gibi Erzurm’da da törenle anıldı. 

Erzurum Post-Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından  İstiklal Marşı’mızın okunması ile bayrağımız yarıya indirildi. 

 

Vali Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan törenlere  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen anma törenine geçildi. Burada Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Atatürk portreleri sergisi ziyaret edildi. Anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhammet Totik ve 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nca görevlendirilen bir subay tarafından yapıldı.

 

Konuşmaların ardından program, öğrencilerinin hazırladığı oratoryom ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ardından sona erdi.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.