İlçeler Haber Girişi : 04 Şubat 2019 15:03

Yakutiye Belediye Meclisi iki yeni yola isim verdi

Yakutiye Belediye Meclisi iki yeni yola isim verdi
Yakutiye Belediye Meclisi, Hacıcuma ve Üç Kümbetler çevresindeki iki ayrı yola Vehbiefendi ve Efkan Ala isimlerini verdi. 

Erzurum Post-Yakutiye Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısını belediye meclis salonunda gerçekleştirdi.

 

Ali Korkut'un başkanlık yaptığı meclis oturumunda Hacıcuma projesi çerçevesinde Mahallebaşı semtine inen yeni yola Mahmud Vehbi Efendi, Recep Akdağ caddesinden Taşanbarlara inen yola ise Efkan Ala ismi verildi. Ali Korkut, bir ismin tasavvuf yolunda önemli hizmetleri olduğunu, Efkan Ala'nın ise Türkiye'nin yaşadığı darbe kalkışmalarında oynadığı hayati rolü işaret ederek bir vefa göstermek istediklerini söyledi. 

 

 

Mecliste Başkan Ali Korkut'un önerisiyle açılan 2 ayrı yol için isim belirlendi. Hacıcuma'dan Mahallebaşı semtine inen ve yeni açılan yola Tasavvuf ehli Hace Muhammed Lütfü Efe (Hz) kardeşi Mahmud Vehbi Efendi ismi verildi. Bir diğer yol olan Recp Akdağ caddesinden Taşanbarlar'a inen yola ise eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ismi verildi. Ali Korkut, yolların tamamen bitirilip, aydınlatma ve çevresel çalışmaların ardından isimlendirmeyi düşündüklerini hatırlatarak "Ancak partimiz tarafından yeniden aday gösterilmedik. Açtığımız bu yollara isim vermek bir vefa göstermek istedik. Meclisimizde yapılan çalışmalarda katkı sahibidir" diyerek oylamaya sundu.

İki isim önerisi de oy birliğiyle kabul edildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.