Erzurum Haber Girişi : 14 Kasım 2022 18:05

Yoksulluk arttıkça vatandaş bit pazarına akın ediyor

Yoksulluk arttıkça vatandaş bit pazarına akın ediyor
Erzurum'da her Pazar günü kurulan, her şeyin ikinci elinin satıldığı pazara binlerce insan ihtiyaçlarını karşılamak için akın ediyor.
Yoksulluk arttıkça vatandaş bit pazarına akın ediyor

Erzurum POST- Orhan Bozkurt'un haberi-Eskicilerin genelde hafta içinde topladığı ya da toplayanlardan alınan eşya ve değişik objelerin satıldığı bit pazarları son aylarda dar gelirlilerin umut kapısı oldu.

 

 

Erzurum’da Mahallebaşı Semti’nde her Pazar sabahı çok erken saatlerde açılan tezgahlardan özellikle alım gücü düşen insanlar ihtiyaçlarını karşılıyor. Binlerce vatandaşın çocukları ile birlikte uğrak yeri olan Bit Pazarı’nda havaların soğumasıyla birlikte en çok ikinci el kışlık kıyafet ve ayakkabılar ilgi görüyor.

 

 

“HEM ALAN HEM SATAN ÇOK”

 

Yaklaşık 10 senedir ikinci el eşya satışı yapan Süleyman Koç (55), ekonomik krizden dolayı ikinci el eşyaya olan talebin arttığını belirtti. Koç, “Şu an birinci elde fiyatlar inanılmaz derece yükseldi. O nedenle vatandaşlar ikinci eli tercih ediyor. Haftada bir gün kurulan bu pazara hem gelip eşyasını satan hem de eşya alan her geçen gün çoğalıyor. Burada her şey satılıyor; kıyafet, ayakkabı, elektronik eşyalar… Her keseye göre fiyat var.  Son günlerde pazara olan ilgi çok arttı. Kışın yaklaşması ile birlikte özellikle kıyafetler yok satıyor. Çünkü kıyafet fiyatları çok pahalı, insanlar alışveriş yapamıyor. Gelip ihtiyaçlarını buradan alıyorlar. Her yaştan insan var ama özellikle, gençler ve üniversite öğrencileri ile ilk ve ortaokulda öğrencisi olan veliler daha çok alışveriş yapıyor” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.