Siyaset Haber Girişi : 12 Mart 2023 12:45

YSK seçim takvimini açıkladı, Erzurum’da siyaset hareketlendi

YSK seçim takvimini açıkladı, Erzurum’da siyaset hareketlendi
Ülkücü camianın yakından tanıdığı Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Macit, MHP’den Erzurum milletvekili aday adayı oluyor.

Erzurum Post-Seçim tarihinin netleşmesi ile birlikte siyasi partilerde milletvekilliği adaylığı içinde hareketli günler yaşanmaya başlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Genel Seçimlerde  milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve akademisyenlerin en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17:00'ye kadar istifa etmeleri gerektiğini açıkladı. 

 

MHP ERZURUM'DA SAHA ÇALIŞMALARINA EN HIZLI BAŞLAYAN PARTİ OLDU

 

YSK’nın seçim takvimini  belirlemesi sonrası partilerde hareketlilik de başladı. Cumhur ittifakının ortağı MHP’de bugünlerde Erzurum’da siyasi kulislerin en hareketli partilerinden birisi. Naim Karataş’in milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılmasından sonra yerine atanan İl Başkanı Adem Yurdagül, sonrasında saha çalışmalarına hız veren MHP’de milletvekilliği için aday adayları birer birer ortaya çıkmaya başladı.


ERZURUM KAMUOYUNUN YAKINDAN TANIDIĞI İSİM MHP TABANINI HEYECANLANDIRDI 


Ülkücü camianın yakından tanıdığı, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit’in de MHP’den Erzurum milletvekili aday adayı olmak için isitfa ederek sahaya ineceği öğrenildi. Akademik çevrelerce çok sevilen, Erzurum kamuoyunun da yakından bildiği ve toplumun her kesimi ile yakın diyalog içerisinde olan Prof.Dr. Macit'in, milletvekili aday adaylığı için sahaya inmesi MHP tabanını da heyecanlandırdı.

 

PROF.DR. MUHAMMET HANİFİ MACİT KİMDİR?

 

Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit, 1976 Erzurum Oltu doğumlu, 2002 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun olan Macit, 2004 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını, 2009 yılında Doktorasını tamamlamıştır. Macit, 2012 yılında Doçentlik, 2017 yılında Profesörlük unvanlarını almıştır. Siyaset felsefesi alanında çalışan Macit’in Faşizm ve Nazizm, Siyaset Felsefesi Sözlüğü, Tarih Felsefesi, Siyaset Felsefesine Giriş, Hukuk Devleti isimli kitapları ile birlikte çok sayıda ulusal ve uluslararası kitap bölümü, makale ve bildirisi bulunuyor. Macit, evli ve iki çocuk babası.

 

ORTAOKUL ÇAĞLARINDAN İTİBAREN ÜLKÜCÜ CAMİA İLE İÇ İÇE


Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit, ortaöğretim yıllarından itibaren üniversiteden mezun olduğu döneme kadar Ülkü Ocakları Teşkilatları içerisinde aktif şekilde bulunmuş ve çeşitli görevler almış bir isim. 2004 yılında akademik hayata başladıktan sonra da Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde gerçekleştirilen siyasi ve sosyal faaliyetlere katılan Prof.Dr. Macit,  Milliyetçi Hareket Partisi Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen “Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Lider Türkiye İçin Alparslan Türkeş Vizyonu” panelinde bulunmuş, “Kuruluşunun 50. Yıl Dönümünde Milliyetçi Hareket Partisi” panelinde yer almış daha bir çok etkinlikte aktif görev yapmıştı. 

 

TÜRK DEVLET FELSEFESİ ÜZERİNE YAPTIĞI ÇALIŞMALAR İLE TANINIYOR


Aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından çıkarılan Düşünce Dünyasında Türkiz dergisinin “Türk Devlet Felsefesi I-II” başlıklı sayılarınada yazıları ile katkı sunarak editörlük yapan Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit, halen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları ile yayına başlayan Türkgün gazetesinde de köşe yazıyor. 


Prof.Dr. Macit, TASAV tarafından yayımlanan “Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Lider Türkiye İçin Alparslan Türkeş Vizyonu”, “Covid-19 Küresel Salgınının Siyasî, Sosyal ve Ekonomik Yansımaları”, “Tarihsel Akıl Çerçevesinde Türk Devlet Felsefesi” kitaplarına yazıları ile katkı sağlamıış, “Tarihsel Akıl Çerçevesinde Türk Devlet Felsefesi” kitabının editörlüğünü üstlenmişti.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Şevket POLAT 13 Mart 2023 00:45

    Hem Erzuruma hem MHP ye hemde ülkemize hem Ülkümüze yaraşır, yakışır siyaset üstü bir dava adamı, akademi üstü bir bilim adamı ve hepsinin ötesinde makam ve mevkiiler üstü bir gönül adamı. Halkın adamı, adam gibi adam. Mecliste görmek istediyimiz bir aday. Varolsun hayırlı uğurlu olsun.