Erzurum Haber Girişi : 18 Nisan 2024 16:30

Erzurum'da Turizm Haftasına özgü yöresel lezzet

Erzurum'da Turizm Haftasına özgü yöresel lezzet
15-22 Nisan Kültür haftası dolayısıyla Erzurum Yakutiye meydanı'nda Erzurum'a özgü yemek dağıtıldı. Şenol, "Erzurum 2025'de birçok ülke liderini burada ağırlamaktan şeref duyacağız" dedi. 
Erzurum'da Turizm Haftasına özgü yöresel lezzet Erzurum'da Turizm Haftasına özgü yöresel lezzet

ErzurumPost- Yakutiye kent meydanı'nda Erzurum İl Kültür Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan Turizm haftası vesilesiyle etkinlik düzenlendi. Programda Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından vatandaşlara ayran aşı ve demir tatlısı dağıtıldı. Yakutiye medresesinin önünde çocukların Erzurum halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikle vatandaşları yöresel yemekleri almak için sıraya girdi.  

 


TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, 15 - 22 Nisan'ın kültürcüler için önemli bir hafta olduğunu belirterek Erzurum'da ve bölgede bazı etkinliklerin yapıldığını söyledi. Şenol, konuşmasının devamında, "Bugün yöresel bar ekibimiz ve yöresel yemeklerimiz ile Turizm haftasına bir farkındalık artırmak için bazı etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliğimizi tabii ki Turizm il müdürlüğümüzle beraber organize bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Turizm haftası bizler için çok kıymetli artık Türkiye'de gerçekten bacasız fabrika olayını her geçen gün daha iyi yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 

 

 

"KÜLTÜR ESERLERİ KADİM BİR BÖLGEDE"

 

Nuh Şenol, "Erzurum, kadim bir bölgede kadim bir coğrafyada bulunan bir ilimiz. Yıllardır Anadolu'nun kilidi olma özelliğini taşıyan Saltuklu, Selçuklu, Osmanlı eserlerini içerisinde ve bünyesinde bulunduran bir şehir olduğu için bunlarla alakalı gerek sosyal medyada gerek broşür ve kataloglar oluşturup halkımıza tanıtımlar yapıyoruz" dedi.

 

 

"ERZURUM, 2025'DE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI TURİZM BAŞKENTİ SEÇİLDİ"


Erzurum ve bölgesinde turizm işleri ile uğraşan çok kıymetli meslektaşları olduğunu ifade eden Şenol, her geçen gün bölgede turizm potansiyelinin arttığını ifade ederek konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Bu artış neticesinde bir nevi bacasız fabrika niteliğinde olan birçok istihdam alanı yaratmakta Bizim için de çok kıymetli. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu yılki hedefimiz 100 milyar doların üzerinde, Türkiye genelinde rekor rakam bekliyoruz. Turizm açısından Erzurum'da malumunuz 2025 Ekonomik işbirliği Teşkilatı turizm başkenti seçildi. Onlarla alakalı da çok heyecanlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Şehir olarak gerek Erzurum Valiliğimiz, gerek Erzurum Büyükşehir Belediye başkanlığımız, İl Kültür Turizm başkanlığımız, Tursab genel başkanlığımız olarak koordineli bir şekilde 1 yıl olmasına rağmen şu an itibarıyla programlarımız başladı. Bununla alakalı 2025 yılında Erzurum ve bölgemize yakışır bir şekilde birçok ülke liderini burada ağırlamaktan şeref duyuyoruz ve hazırda olduğumuzu belirtmek istiyorum."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.