Eskişehir’de CHP Genel Kurulda

Cumhuriyet Halk partisi Eskişehir il başkanlığı 24.09.2023 Pazar günü Odunpazarı ilçesinde konumlandırılmış Atatürk Kültür ve Kongre merkezinde genel kurulunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 700 delegenin %90’ının katıldığı kongrede, Talat Yavuz ve Figen Kahya’nın adaylık yarışı renkli görüntülere sahne oldu.

 

Han ilçe Belediye başkanı Erdal Şanlı’nın kürsüdeki konuşmasında delegelerin çoğunun ara verildiğini zannederek salonu terk etmesi oldukça ilgi çekici bir görüntüye sahne oldu. Kongreye katılan Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan delegelere hitap etti.

 

Eskişehir’de milletvekili sayısının 7 den 6 ya düşmesine rağmen milletvekili sayısını 2 den 3 e çıkışının bir başarı olduğunu vurgulayan Süllü, genel seçimlere yönelik ciddi bir özeleştiride bulunmadığı konuşmasıyla dikkat çekti. Yerel seçim başarısının göz ardı edilmemesi gerekliliğini belirten Süllü Anakentlerdeki değişimin kıvılcım olduğunu belirtti.

 

Milletvekili İbrahim Arslan ise öz eleştiri yaparak Kemalpaşa hazretlerinin emanetine yeteri kadar sahip çıkamayışından dolayı özür dileyerek sözlerine başladı. 1977 yılından itibaren 1. Parti olamayan CHP’nin 1950 yılından beri iktidar olamadığını belirtti. 2014, 2018 ve 2023 seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık %52 ile seçimleri kazandığını bu konuda değerlendirme yapılması gerektiğini izah etti. Gezi eylemlerinde gençlerin verdiği mesajın okunamadığını, Ekmelettin İhsanoğlu vakasının değerlendirilmediğini, başarısız darbe girişiminde alınan tutumun, belediyelere kayyum atanma sürecindeki davranışın, dokunulmazlık süreçlerinde yer alınan mevziinin çözüm üretmekten uzak olduğunu vurguladı.

 

Konuklar arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkan adaylarından sadece Prof.Dr.Örsan K. Öymen kurultaya katılarak Eskişehirlilere layık olan ilgiyi ve özeni gösteren tek adaydı. Kuliste delegelerin genel başkan adayına olan ilgisi kayıt edilmeye değerdi.

 

Değişim yanlısı Odunpazarı belediye başkanı ile yakın koltuklarda kongreyi takip eden İl Başkanı adayı Figen Kahya konuşmasında; tarihi kökleri olan partinin yerelden değişimi ile ancak dönüşümünün gerçekleştirilebileceğini savunarak; mikro politikalara sosyal demokrat bakış açısı ile özen gösterileceğini, seçilmesi durumunda belediyeler ile uyumlu bir çalışma sergileyeceğini ilgisi düşük olan kırmızı döşemeli salona şık lacivert elbisesiyle izah etti.

 

Diğer il başkanı adayı Avukat Talat Yıldız salondaki delegelerin heyecanını yüksek tuttuğu konuşmasında önceki dönemki aldığı görevlerdeki başarılarından bahis ederek sözlerine başladı. Kentteki ayrışmadan rahatsız olduğunu, Atatürk İlke ve devrimleri doğrultusunda çalışmalarını yürüteceğini kararlılıkla belirtti. Kırsal ilçelerdeki örgütün durumu konusunda; ilçe örgütlerinin zor koşullar altında mücadele verdiğini, ilçe başkanlarının şahsi bütçelerinden destekleri ile mücadelenin sürdürüldüğünü ve olası görev aldığı durumda bu hususa derman olacağını belirtti. Gelecek dönemki çalışmalarında iktidar partisinin elinde olan ilçelerde daha kararlı ve ciddi çalışmalar yürütüleceğini ve eldeki belediyelerimizi kayıp etmeyeceğini taahhüt etti. Coşkulu delegelerin konuşmasının sık sık alkışlarla kesildiği sunusunu, belediyeler ile eşgüdümlü çalışmalar yürütüleceğini vurgulayarak sonlandırdı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ruhsar Yanmaz 25 Eylül 2023 16:01

    Sonuç ne oldu? Artık okuyucu sonuç bekliyor.

  • Şevki şensoy 25 Eylül 2023 15:54

    Talat kazandı