Mayısın 19’u

19 Mayıs 2023 Cuma. Saat 20:00. Türkiye Radyo ve Televizyonu Radyo 3 Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel programı tüm kalitesiyle konserini canlı ve ücretsiz olarak müzikseverlerle paylaşıyordu.  

 

Şans eseri bu köşe yazısını kaleme alırken; Şef Naci Öngüç’ün önderliğinde, Efe Yaşar’ın performansını sergileyeceği Marimba isimli saz sahneye görevliler tarafından yerleştiriliyordu. Deneyimli, eğitimli ve hoş sesli spiker, Sanatçı Efe YAŞAR’ın Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitimini aldığını ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin ‘İki Elin Sesi Var’ Senfoni Orkestrasında Eskişehir halkın yaşam damarlarını beslediğini belirtti. Yaşadığım kentte eğitimini almış birinin anlamlı bir günde tarihi bir orkestradan dünyaya ses verişini duymak oldukça güven vericiydi. 

 

Bandırma vapurunun Samsun limanına demirleyişinin 104. Yılında gündem 28 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri. Adayların birbirleriyle sohbet ettiği günlerdeyiz.

 

Atatürkçü Düşünce Derneğinin Ankara Anakent Belediyesinden yıllardır talep etmiş olduğu lakin bir türlü talebine olumlu yanıt alamadığı, Kemal Paşa hazretlerin Ankara’da ilk muhafız alayının konakladığı Topal Osman Konağı, yıllar sonra değişimle gelen yeni belediye başkanının ve belediye meclisinin de gayretleriyle artık Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezinin kullanımına tahsis edilmişti. Türkiye’nin köklü bir demokratik kitle örgütü beklenen temsil makamına erişmiş ve bu anlamlı günde vakur bir tören ile açılışı gerçekleştirilmişti.

 

 

Eskişehir Anakent Belediyesinin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Porsuk çayı Adalar mevkiinde gerçekleştirilen Konser ve Flaybord gösterisi izleyen yurttaşları hem heyecanlandırıyor hem de sportif faaliyetlerin çeşitliliği konusunda aydınlatıyordu.

 

Bense 7 Mayıs 2023 Tarihinde ‘100 Yıllık Maratonu Maraton İzmir’de koşuyoruz’ mottosuyla İzmir’de gerçekleşen İzmir maratonunda yaklaşık 42 km ‘lik mesafeyi 5 saat 17 dk da sağlıklı bir şekilde tamamlayışımın haberini Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında sevdiklerimle paylaşarak kutluyordum.  İzmir maratonunda karşılaştığım ümit verici bir durumu sizle kısaca paylaşmak isterim. Yarış öncesinde İzmir Anakent belediyesinden bir hekim bilimsel bir çalışmada kullanılmak üzere Maraton koşucuları üzerinde gerçekleştirdikleri sindirim sistemi ile ilgili bir araştırma için veri sağlamam konusunda destek istediler. Bende kabul ettim. Yarış öncesi ve sonrasında talep ettikleri verileri sağlayabilecek parametreler için gerekli tahlil taleplerini yerine getirdim. Laik bir yaşam özlemi içinde yaşayan bir yurttaşım. Bu özlemi giderebilmek için çalışmam gerektiğinin de farkında olarak; akılın ve bilimin gereğini, bilimsel çalışmaların ilerlemesine katkı sunarak yerine getirdim. Eş zamanlı olarak da sindirim ve dolaşım sistemimin iyilik hali konusunda ücretsiz bilgi sahibi olabildim. Bilime destek ol!  O da sana destek olsun. Sağlık, spor ve kültürel turizmi bir arada yaşamanın keyfini İzmir Anakent Belediyesinin düzenlemiş olduğu bu etkinlik ile erişebildim.

 

Yurttaşları sağlıklı olan toplum sağlıklı kararlar vererek geleceklerini ancak güvenle inşa edebilir. Nasıl çağdaş yaşamın gereklilikleri arasında temizlik var ise, sağlıklı bir yaşamın gereklilikleri arasında düzenli egzersiz yapmak vardır. Düzenli egzersiz sonucu kendini zinde ve rekabete hazır hisseden birey, vücuduna elverişli spor branşında müsabakalara katılarak genel sıralama içerisindeki yerini tespit edebilir ve yaşamını planlamaya bu sonuçlar dahilinde devam edebilir. 

 

Sağlıkla kalın, dinç kalın, hoşça kalın.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Efe Yaşar 20 Mayıs 2023 17:58

    Merhaba ben Efe Yaşar, yazınızda bana yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

  • İlhami cebeci 19 Mayıs 2023 22:56

    Hakancığım yazı Güzel değindiğin konular güzel zevkle okudum teşekkür ediyorum

  • Ruhsar Yanmaz 19 Mayıs 2023 22:55

    Bu günle uyumlu bir yazı olmuş. Ellerine ve beynine sağlık.