Uğurlar oldu!

30 Yıl oldu Mumcu aramızdan ayrılalı. İnfilak eden araç Eskişehir’in ileri gelenleri tarafından hurdalıktan çıkarıldı ve Odunpazarı ilçe sınırları içinde inşa edilen bir parkta sergilenir oldu.

 

Vurulduk ey halkım unutma bizi !

 

Ben unutanlardan olmadım. Bilhassa hatırlatanlardan oldum. Meslek büyüğüm Ali Kaygısız öğretmişti Ziraat mühendisleri odasında nasıl hatırlatacağımı.

 

Eğer 24 Ocak etkinlikleri için hiçbir görevin yok ise;

 

24 Ocak’ta yola düşersin.  Yolda kesin biri sorar ‘Nereye gidiyorsun?’ diye

 

Uğur Mumcu’yu katletmişler failini aramaya gidiyorum’ dersin

 

Alaycı bir gülümseme belirir soranın yüzünde.

 

Sen mi bulacaksın dermişçesine. Bazısı da dile getirir alaycı gülümsemesinin altındaki düşünceyi.

 

Daha zekileri sorar ‘Nerede arayacaksın faili?’

 

Faili arayanlar genelde 24 Ocak’ta öğle vaktine kadar ya valilik, kaymakamlık önünde ya belediye binası ya da en yakın Atatürk anıtı önünde buluşur. Yıl boyu birbirlerine failin nerede aradıklarını ne gibi ip uçları bulduklarını birbirlerine anlatır.

 

Bu sene de biz Eskişehir vilayet meydanında buluştuk. Faili arayanlar ve bulunmasını yürekten temenni edenler hep bir ağızdan emekli müzik öğretmenimiz Ziya hocamızın eşliğinde uğurlar olsun türküsünü söyledik. Saygı duruşunda bulunduk. İstiklal marşı okuduk. Fotoğraf çektirdik.

 

Seneye, failinin bulunması ve yargı önünde hesap vermesi ümidiyle sessizce yine döndük işimize gücümüze.

 

Faili arayanlar arasında bir anda Fakir Baykurt’un mücadele arkadaşı önceki dönem Eskişehir milletvekillerinden Murat Kahyaoğlu belirdi yanımda. Tuttuğum pankartın yanında. ‘Sıkı tutmuşsun evlat! Bırakacağa pek benzemiyorsun’ deyince yüreklendim.  Peşini bırakmak olmazdı. Bu tip olayları unutursak toplumsal hafızadan silersek daha nice özgür yazar, akademisyen, demokratik kitle örgüt başkanı aynı kaderin kurbanı olabilir.

 

Mücadelemiz; faili meçhullerin maalesef hala olduğunu hatırlatmak, suçu işleyenlerin yanına kar olmadığını bilmeleri için, düşünce özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için, bir avuç koca yürekli insanla farkındalık oluşturma yapılabilecekleri konuşmak gayesiyle son 30 yıldır toplandığımız gibi toplandık.

 

Ölümden korkmadığımızı, bedenen yok olsak bile düşüncelerimizin yok edilemeyeceğini bildirmek için toplandık. Görülen o ki fail(ler) bulunana, yargı önünde hesap verene ve cezaları infaz edilene kadar da toplanmaya devam edeceğiz.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ertürk tuzcu. 24 Ocak 2023 22:03

    Kalemine sağlık ve kuvvet versin özgür, hür düşüncelerin.Yilmak geriye dönüştür.Uğuru rahmetle minnetle şükranla anıyoruz.Yaşasın Cumhuriyet.Yaşasın Tam bağımsız Türkiye.