Gündem Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 14:21

Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Ünsal Ban yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi, eski THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Erzurum Post-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan THK Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Muğla’ın Milas ilçesinde gözaltına alındı.

 

Ünsal hakkında boşanma aşamasındaki eşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun kişisel verilerini paylaşması, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

 

Zehra Taşkesenlioğlu, 2019 yılında evlendiği Ünsal Ban'a boşanma davası açmıştı. Taşkesenlioğlu, eşinden 50 milyon maddi 20 milyon da manevi tazminat talep etmişti.

 

Ban, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, eşinin iftiralarla dolu bir dilekçe ile boşanma talebinde bulunduğunu öne sürerek, başına bir şey gelirse sorumlusunu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) önceki başkanı olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu olacağını duyurmuştu.

 

Suç örgütü lideri Sedat Peker'de dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ünsal Ban için “Ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı” dedi. Kaynak: SÖZCÜ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.