ZMO İzmir Şube seçimini yapıyor!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı faaliyet gösteren Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir şubesi Genel Kurul hazırlıklarını sürdürmekte. Yaklaşık 5000 üyesi bulunan şubede genel kurul çoğunluk aranmaksızın 11-12 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek. Seçim sürecinde üyesi olduğum sivil toplum kuruluşlarından biri olan ZMO İzmir şubesinin yönetimine aday kadroları tanımamın hakkım ve görevim olduğu bilinci ile düştüm yollara. Aday kadrolar bu civarda kendilerini tanımlayacak Grup isimleri ile öne çıkmaktalar.

 

Önceki dönemi zafer ile kapatan Çağdaş Demokrat Mühendisler grubu yeni döneme kadro değişikliği ile gittiğini görebiliyoruz. Önceki dönem başkanı ve yönetim kurulundan 2 kişi yeni dönemde yerlerini yeni yüzlere bırakıyor. İzmir’in demokrat kültürüne yakışır şekilde, birazda yönetimin imkânları ile yaklaşık 20 kişilik bir beyin kadrosu ile düzenli toplantılar gerçekleştirerek önümüzdeki dönem kadrolarını şekillendirmek ve seçim stratejilerini ortak akıl ile oluşturma faaliyetleri devam ediyor. Yönetimde yaşanan fikir ayrılıklarından dolayı seçim atmosferine geç başlayan grup önceki dönemden tecrübeli üyeleri ile hareket ettiği gibi akademisyenlerin de desteğini alabilmekte. Her ne kadar grubu çekip çevirecek yüz tam olarak belirmese de bir dönem daha iktidarda kalmayı hedeflemektedir. ‘Kaldığımız yerden devam’ diyenlerin gurubu tecrübeleriyle yavaş ama kararlı adımlarla ilerlemekte.

 

 

Değişim ve Dayanışma grubunun lideri İlker Ağın; önceki dönem yönetim kurullarında yer almış tecrübeli bir ziraat mühendisi. Ekibini oluşturarak tüm gruplardan önce meydana çıktı ve ilkeleri ile seçmenine ulaşmak için mücadelesini sürdürmekte. Kampanyasının ana temasında liyakat, siyasi yapılanmalara mesafe, kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık temaları ile yayım faaliyetlerini sürdürmekte. Her ne kadar akademik destekte zorlansa da araştırma enstitülerindeki sıkı, genç ve enerjik bağlantıları bu eksiği kapatma konusunda pansuman niteliğinde.  Özel sektör deneyiminin yanında Anakent Belediyemizin Tarımsal hizmetler daire başkanlığında tanınan bir yüz oluşu ile yerel yönetimlere yakınlığı ile bilinen grup lideri tıpkı diğer gruplar gibi kadrosunu henüz açıklamaktan çekinmekte.

 

Ve son olarak genel kurulun hem sürpriz hem de gerçek adayı Dinanik Ziraat Mühendisleri Grubu. Her ne kadar önceki dönemlerde seçim mağlubiyetleri yaşamış olsa da diğer grupları tedirgin eden grubun öncüsü Devrim Özgürkan. Geçmiş mağduriyetleri ve hukuksal mücadeleleri, genel kurul tecrübesi ve mevcut siyasi iktidarı diğer gruplara göre daha çok sevdiğini açık yüreklilikle paylaşabilen yapısı ile gündemin önemli bir parçası. Ekibiyle hazır ve nazır bir şekilde genel kurulu beklediğini belirten Özgürkan genel kurul sonrasında yönetimde olacağından oldukça emin. İktidarında ise ZMO gençlerine gençlere danışmanlık hizmetleri konusunda öncülük edeceğini, ilk 6 ay içerisinde odanın yolunu bilmeyen üyelere ulaşarak odayı sevdireceğini, sahada ve kırsalda olacağını, sorunları lisanımünasip ile iktidara çözüm önerileri ile taşıyacağını proje pazarları oluşturarak meslektaşlarına mesleklerini yaşama ve yapma fırsatı tanıtacağını vaat ediyor. Diğer adaylardan küçük ama önemli bir farkı ise kendine ait bir işletme sahibi oluşudur.

 

Bu süreç içerisinde fark ettiğim husus ise yönetime aday olan grupların iletişim halinde oldukları birbirlerinin adımlarını çok ciddi bir şekilde takip edebilecek kuvvetli bir iletişim ağına sahip olduklarıdır. Genel kurulda oy kullanacak seçmenler önümüzdeki günlerde yoğun propagandaya maruz kalacaklarından eminim. Mücadele her ne kadar eşit koşullarda ilerlemese de kişisel kanaatim karma bir yönetimin teşekkül edeceğinin muhtemel oluşu yönündedir.

 

Bu vesile ile genel kurul öncesi talihsiz bir zamanda ortalığın hastalığı nedeni ile karantinada bulunan geçmiş dönem başkanımız Sayın Tevfik Türk’e odamızı geçtiğimiz zor günlerde genel kurula taşıyabildiği ve sarf etiği özveri ve emek için sıradan bir üyesi olarak teşekkürlerimi sunuyor tez zamanda sağlığına kavuşmasını ümit ediyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sevil Kaya 02 Aralık 2021 14:31

    Bu güzel tanıtımlarla bilgilenmiş oldum. İnşallah düzgün bir yönetimin geçmesi ve başarılı çalışmalarla ülke tarımını kurtarabilecek projeler geliştirilmesini diliyorum.