Eğitim
Yayınlanma : 15 Mayıs 2026 17:10
Düzenleme : 15 Mayıs 2026 17:26

Fazlı Dertli öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Fazlı Dertli öğretmen son yolculuğuna uğurlandı
50 Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu’nun önceki müdürlerinden Fazlı Dertli Alperen, tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Erzurum Post-Erzurum eğitim camiasının yakından tanıdığı isimlerden, 50 Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu’nun önceki müdürlerinden Fazlı Dertli Alperen hayatını kaybetti.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Fazlı Dertli Alperen’in, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunduğu öğrenildi. Sağlık durumunun ağırlaşmasının ardından yaşam mücadelesini kaybeden Alperen’in vefat haberi, eğitim camiasında ve sevenleri arasında büyük üzüntü oluşturdu.

Görev yaptığı okullarda öğrencileri ve meslektaşları tarafından sevilen bir eğitimci olarak tanınan Fazlı Dertli Alperen, uzun yıllar yöneticilik görevinde bulunarak Erzurum eğitim hayatına önemli katkılar sundu.

Merhum Fazlı Dertli Alperen’in cenazesi bugün Narmanlı Camii’nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Fazlı Dertli Alperen’in cenazesine öğretmen arkadaşları, öğrencileri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzurum Post olarak merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

ORHAN BOZXKURT YAZDI... ÖĞRETMENİM FAZLI DERTLİ'NİN ARDINDAN